Vânzarea terenurilor de la unitatea militară: Manevrele administraţiei PSD au ajuns în instanţă

 

Ieri, 4 noiembrie 2020, la Tribunalul Galaţi a fost înregistrat un dosar prin care Prefectura Galaţi contestă o hotărâre aprobată de Consiliul local Tecuci.

În Dosarul 4217/121/2020, Prefectul Judeţului Galaţi, Eugen Hristache, are calitatea de reclamant, iar Consiliul local al municipiului Tecuci are calitatea de pârât.

Mai precis, este contestată Hotărârea Consiliului Local nr. 104 din 13 august 2020. Această hotărâre se referă la vânzarea prin licitaţie a unui teren cu suprafaţa de 10.286 mp de la fosta unitate militară.

Proiectul a fost aprobat cu votul consilierilor locali PSD, UNPR şi un consilier ALDE, într-o perioadă de zbucium electoral al PSD Tecuci. Un consilier a fost primit ilegal în Consiliul local, iar alţii au fost daţi afară, astfel încât s-a ajuns ca două treimi din voturile necesare vânzării să fie constituite exact din consilierii controlaţi de PSD. 

 Lucrurile sunt atât de încurcate încât, din punct de vedere legal, doar justiţia poate să decidă câţi consilieri făceau parte din Consiliul local Tecuci la acel moment şi, implicit, dacă au fost respectate cele două treimi din votul consilierilor.

Pe de altă parte, pentru mai multe terenuri de la unitatea militară au fost organizate licitaţii, iar unele dintre aceste terenuri au fost vândute. Au fost vândute, iar banii s-au cheltuit.

Dacă Justiţia decide că Hotărârea nr. 104 din 13 august 2020 este nulă, iar terenul a fost deja vândut, următorii consilieri, care au votat proiectul, sunt buni de plată: PSD – Bulhac Constantin, Cîmpanu Tudor, Doscaş Constantin, Dumitriu Gina, Martin Cristinel, Militici Ghiorghi, Popa Neculai, Voinea Ionuţ; UNPR – Croitoru Cezar; ALDE – Matei Lucian. La aceştia se adaugă şi iniţiatorul proiectului – Cătălin Hurdubae.