Sancționați pentru că au încercat să iasă din carantină

 

Un bărbat și o femeie domiciliați în cartierul carantinat din comuna Ivești au fost depistați de jandarmi în timp ce încercau să părăsească zona, folosind un drum situat într-o lizieră de la marginea localității.

Ieri, 5 noiembrie, la ora 16.25, echipajul de jandarmerie aflat în misiune de asigurare a ordinii publice și de verificarea a respectării măsurilor stabilite de autorități, pentru carantinarea unui cartier din comuna Ivești a depistat două persoane care încercau să părăsească zona carantinată, cu un autoturism, printr-o lizieră situată la marginea localității. 

În momentul în care a observat jandarmii, conducătorul autoturismului a încercat să accelereze, însă a fost interceptat și oprit de către echipaj. Oamenii legii i-au întrebat în ce direcție doresc să ajungă, iar aceștia le-au spus că intenționează să meargă la rude.

Întrucât cele două persoane nu au putut prezenta un document care să le permită ieșirea, așa cum este reglementat de Hotărârea 725 din 27 octombrie 2020 a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Galați, acestea au fost conduse la domiciliu și sancționate cu amendă în valoare totală de 2.200 lei.