Judeţul Galaţi: Patru centre plasate în carantină după ce au fost depistate 30 de cazuri de infectare

 

Patru centre sociale din judeţul Galaţi au fost plasate în carantină pentru 14 zile, după ce au fost depistate 30 de cazuri de infectare cu SARS-CoV-2, dintre care 15 sunt la copii, a informat astăzi Prefectura Galaţi.

Trei dintre aceste centre sunt în subordinea Direcţiei de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Galaţi, unde în total au fost depistate 15 cazuri la copii şi două la angajaţi.

În toate centrele, personalul din serviciile de tip rezidenţial este testat o dată pe săptămână şi toţi beneficiarii sunt testaţi o dată la două săptămâni.

„Situaţia este în dinamică, dar sunt acum focare la centrul de plasament din Tecuci, unde patru copii au fost depistaţi pozitiv, dar şi doi angajaţi, la <Casa Speranţa>, o casă de tip familial, sunt trei copii, iar la centrul de plasament din comuna Munteni sunt opt copii depistaţi pozitiv”, a declarat purtătorul de cuvânt al DGASPC Galaţi.

Cel de-al patrulea centru social este de tip privat şi se află în comuna Nicoreşti, unde au fost depistaţi pozitiv 11 beneficiari şi doi angajaţi, scrie radioiasi.ro.

„Avem trei centre cu focare aparţinând DGASPC, toate trei sunt în carantină 14 zile. Mai avem un focar la Nicoreşti, la un alt centru, unde sunt doi angajaţi şi 11 beneficiari care sunt pozitivi la noul coronavirus. Şi acolo se va institui măsura carantinei pentru 14 zile”, a precizat purtătorul de cuvânt al Prefecturii Galaţi.