Proiecte prioritare ale municipalităţii dezbătute în şedinţa CL

 

Astăzi, de la ora 12, are loc ședința de Consiliu local Tecuci, prima şedinţă care are pe ordinea de zi proiecte ale actualei administraţii.

La mapa consilierilor se află Amnistia fiscală, un proiect prin care sunt scutite de la plata penalităților persoanele ce își achită până la data de 15 decembrie baza sumelor datorate la impozite și alte datorii către Primărie.

Un alt proiect este cel privind Iluminatul festiv. Chiar dacă pandemia de coronavirus impune anumite restricții, administraţia este de părere că trebuie să ne bucurăm de sărbători.

Consilierii locali vor trebui să decidă şi pentru Accesarea de fonduri guvernamentale. Se intenţionează anveloparea a două unități școlare – Școala nr. 5 „Elena Doamna” și Căminul de copii nr 15 – cu fonduri de la Guvernul României. Primul pas este demararea studiilor de specialitate, obligatorii pentru accesarea banilor, studii a căror finanțare trebuie aprobată de Consiliu local.

„Grădinița din Cernicari – Am descoperit lucruri mai puțin plăcute acolo, de aceea voi propune consilierilor locali alocarea unor sume pentru lucrări urgente de reabilitare a grădiniței. Este vorba de modernizarea toaletelor și de lucrări de amenjarea a unei săli de clasă, pentru a crea un climat mai plăcut copiilor și educatorilor”, a precizat Lucian Costin, primarul municipiului Tecuci.