A plecat din carantină să se întâlnească cu prietenii

 

Un tânăr în vârstă de 21 ani, din comuna Cuza Vodă, aflat în carantină la domiciliu a fost depistat de jandarmi într-o stație de autobuz. Bărbatul și-a justificat fapta spunând că îi este dor de prieteni și dorește să îi viziteze.   

 Ieri, în jurul orei 18, jandarmii aflați în misiune de asigurare a ordinii publice și verificarea respectării măsurilor impuse de carantină în comuna Cuza Vodă au observat într-o stație de autobuz din localitate un tânăr care încerca să își ascundă privirea. Jandarmii s-au apropiat, iar în urma legitimării au observat că pe numele acestuia figurează mențiunea „persoană aflată în carantină”.

Din verificările făcute de oamenii legii a rezultat faptul că tânărul a intrat în țară pe data de 24 decembrie 2020, venind dintr-o zonă galbenă, iar pentru 14 zile urma să stea în carantină la adresa de domiciliu, așa cum a declarat în formularul completat la punctul de intrare în țară. 

Tânărul le-a spus jandarmilor că s-a plictisit acasă și dorea să viziteze doi prieteni. Acesta a fost sancționat cu amendă în valoare de 1.200 lei.