Spitalul municipal – Fostul triaj a fost mutat în CPU

 

Managerul spitalului municipal „Anton Cincu” Tecuci, dr. Constantin Dinu, a fost prezent ieri la radio, unde a vorbit despre situaţia acestei unităţi sanitare.

„Am găsit un corp nou de clădire, Centrul de Primiri Urgenţe, aşezat în faţa spitalului. Accesul nu era racordat la stradă, holul principal, care trebuia să dea în spital, dădea într-un geam şi un soclu. Lipsea racordul la energia electrică, încă lipseşte racordul la reţeaua de oxigen şi se lucra, în zilele respective, la racordul la gaze. Am sesizat că ar fi necesar să apăs pe acceleraţie şi imediat m-am dus la Primărie, am solicitat prezenţa primarului, întrucât este proiectul Primăriei, a fost convocat şi constructorul şi într-o zi sau două au început să roiască excavatoarele în curtea spitalului. Înainte de sărbători am mutat fostul triaj la Centrul de Primiri Urgenţe”, a declarat Constantin Dinu.

 Managerul a relatat că au apărut o serie de probleme legate de tragerea unor cabluri, linii de telefonie, de internet, dotarea cu mobilier a spaţiului respectiv, care acum e un spaţiu generos, corespunzător.

Pentru că registratorii medicali din zona de recepţie spuneau că sunt în pericol datorită unor pacienţi recalcitranţi, s-a dispus construirea unei protecţii din termopan.

În acest moment, la spital, Ministerul Sănătăţii are în derulare un proiect european în cadrul căruia au fost solicitate dotarea Centrului de Primiri Urgenţe (CPU) cu un tomograf computerizat şi o linie de ecografe de ultimă generaţie.

„Sunt mândru de faptul că Centrul de Primiri Urgenţe funcţionează. Acesta este un plus mare pe care acum îl are spitalul. Ne dorim ca persoanele care locuiesc în Tecuci şi în localităţile limitrofe să se bucure de o asistenţă medicală de calitate”, a mai precizat managerul Dinu.    

 

 

You cannot copy content of this page