Armă letală descoperită la percheziție

 

Joi, 28 ianuarie a.c., polițiștii Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase, cu sprijinul polițiștilor din cadrul Serviciului Criminalistic și al luptătorilor SAS au pus în executare două mandate de percheziție domiciliară, pe raza comunei Ivești, într-un dosar penal în care se efectuează cercetări pentru comiterea infracțiunii de nerespectarea regimului armelor și al munițiilor.

Cu ocazia activităților, la domiciliul unui bărbat în vârstă de 35 de ani, polițiștii au găsit un pistol cu glonț, calibrul 6,35 mm și 3 cartușe, calibrul 6,35 mm, muniție letală, deținute ilegal.

În urma verificărilor, a reieșit că bărbatul și-ar fi procurat arma și muniția de la o persoană necunoscută, din județul Galați, pistolul figurând în bazele de date ca fiind căutat de autoritățile italiene, din anul 2016.

Față de persoana în cauză s-a luat măsura reținerii, pe bază de ordonanță, pentru 24 de ore. Persoana a fost prezentată Parchetului de pe lângă Judecătoria Liești, cu propunere de arestare preventivă.