Trei incendii soldate cu importante pagube materiale

 

Pompierii gălăţeni au fost solicitaţi pentru stingerea a trei incendii, weekendul trecut, două incendii izbucnite în comuna Lieşti şi unul în municipiul Tecuci.

Sâmbătă, un incendiu izbucnit la miezul nopţii a distrus 80 mp de acoperiș și bunurile din patru camere ale unei gospodării din comuna Lieşti.

Cauza probabilă a incendiului a fost efectul termic produs de un calorifer electric, amplasat necorespunzător față de materialele combustibile.

Un alt incendiu în Lieşti a solicitat din nou echipajele Gărzii de Intervenție Ivești în zorii zilei, din cauza unui coș de fum neizolat termic față de grinzile de lemn din podul casei.

Flăcările s-au extins până la anexele gospodărești. Datorită intervenției prompte, după o oră de luptă cu flăcările pompierii au reușit să salveze locuința.

Tot în weekend, un magazin mixt din municipiul Tecuci a fost cuprins de flăcări. La faţa locului s-au deplasat două echipaje de pompieri care au luptat timp de şase ore pentru stingerea incendiului.

Cu toate eforturile echipajelor de pompieri, au fost mistuiți de flăcări 200 metri pătrați de acoperiș și bunurile magazinului. Cauza probabilă a incendiului a fost un scurtcircuit produs la un conductor electric defect.

Pentru ca astfel de incidente nefericite să nu se întâmple, ISU Galaţi recomandă:

– Nu aşezaţi aparatele de încălzire electrice în apropierea materialelor combustibile;

– Coşurile şi burlanele pentru evacuarea fumului trebuie întreţinute şi curăţate periodic;

– Coşurile de fum se vor izola faţă de elementele combustibile ale planşeelor prin îngroşarea zidăriei de cărămidă a coşului cu 25 cm; în spaţiul dintre coş şi planşeu se recomandă introducerea unui strat de materiale necombustibile;

– Aşezaţi o tavă metalică în faţa sobei, în dreptul uşiţei;

– Nu lăsaţi focul din sobe fără supraveghere sau în grija copiilor.