Cadrele didactice prioritare la vaccinare

 

Procesul de vaccinare pentru personalul din învățământ începe astăzi, 24 februarie. Până pe 10 martie va fi administrată prima doză tuturor cadrelor didactice care doresc să se vaccineze.

Modalitatea de programare a fost transmisă deja către fiecare județ și către Ministerul Educației. De menționat că programarea nu se face prin intermediul platformei informatice.

Campania de vaccinare începe în 23 de județe, inclusiv în municipiul București. De joi, 25 februarie, continuă în alte 14 județe, din 26 februarie în două județe, iar pe 1 martie ultimele 3 județe.

Perioada de vaccinare care va fi destinată pentru acest proces specific adresat personalului din învățământ durează până în 10 martie pentru administrarea primei doze. Se estimează un număr de 60 de mii de persoane care vor fi vaccinate în cadrul acestui proces.

Pe de altă parte, peste 42 de mii de persoane au fost deja vaccinate din rândul personalului didactic. Aproximativ 128 de mii de persoane sunt programate. Pentru vaccinare vor fi folosite atât vaccinuri AstraZeneca, la persoanele până la 55 de ani inclusiv, acolo unde nu sunt contraindicații, cât și vaccinuri Pfizer BioNTech. Fluxurile de vaccinare vor fi separate, funcție de tipul de ser folosit, iar programarea nu se face prin platforma informatică.

Listele cu personalul propriu care dorește să fie vaccinat sunt centralizate de către unitățile școlare, transmise inspectoratelor județene și apoi Direcțiile de Sănătate Publică (DSP). Acestea, în funcție de capacitatea cabinetelor de vaccinare și de perioada propusă pentru derularea activității face programarea. Beneficiarii vor fi anunțați prin grija inspectoratelor școlare și a conducătorilor unităților de învățământ.

Procesul de vaccinare ar trebui să dureze între 7 – 10 zile pentru fiecare județ, în funcție de momentul la care debutează activitatea de vaccinare pentru această categorie profesională.