Două trofee aduse de Alesia Munteanu la Tecuci

 

Festivalul național de muzică „Iași Sing״, aflat la prima ediție, s-a desfășurat în capitala Moldovei în 28 februarie, adresându-se tuturor iubitorilor de muzică și frumos.

Concursul ieșean vocal instrumental a fost organizat de Școala Ina Cristea și Academia Sing. Secțiunile de concurs au fost Muzică vocală – Muzică ușoară – Muzică populară (solo, duet); Muzică instrumentală – Pian / Saxofon / Saxofon (solo, duet).

Categoriile de vârstă au pornit de la 4 – 7 ani și până la 18+ ani. Juriul a fost format din Claudiu Bulete, Mihaela Andronic Trisciuc, Daniela Goria, Vlad Lavric, Daniel Thomas Dobircianu, președinte juriu fiind compozitorul Marcel Iorga.

 Datorită numărului mare de participanți, acest concurs s-a desfășurat ieri pe două scene în locații diferite, dimineața la Castel  pentru muzică Instrumentală și după amiază la Palas Mall a fost repartizată secțiunea Canto.

Din Tecuci, la Festival s-a înscris Alesia Rozalina Munteanu, în vârstă de 15 ani, pregătită de prof. Dragoș Gheorghiu la Școala de canto Soul Music Art.

Alesia a reușit să câștige Trofeul Secțiunii Etno și Trofeul Categoriei Muzică Ușoară ale festivalului Iași Sing.