Recepţia privind reţeaua de apă şi canalizare se poate face abia când se încheie lucrările pe ultima stradă din municipiu

 

Situaţia străzilor din municipiul Tecuci, ca urmare a lucrărilor la reţeaua de apă şi canalizare, a fost subiectul unei interpelări în ultima şedinţă a Consiliului local.

„Care este schema pentru monitorizarea străzilor în urma celor de la Rotary. Aveţi un plan cum încep, când se opresc?”, a întrebat consilierul local Remus Pascal.

Primarul municipiului a precizat că există un grafic privind intervenţia pe străzile din municipiul Tecuci a celor de la Rotary. Acesta se actualizează de la săptămână la săptămână, datorită situaţiei companiei Rotary care este în insolvenţă şi nu primeşte materiale la timp.

„Avem personal din cadrul Primăriei care urmăreşte aceste lucrări. Din păcate, contractul, cum a fost gândit şi cum a fost făcut, nu ne lasă prea multe portiţe pentru a interveni în ceea ce priveşte calitatea lucrărilor”, a declarat Lucian Costin.

Edilul a explicat că s-a predat tot amplasamentul, adică toate străzile din Tecuci o dată. În momentul în care merg să îi amendeze sau să le solicite să repare un drum ei spun în felul următor: „Suntem în perioada de lucru, nu am predat amplasamentul, conform contractului îl vom preda la final”.

„Suntem, practic, legaţi de mâini şi de picioare. Am căutat o variantă de dialog cu cei din conducerea Rotary, zic eu că s-au mai îmbunătăţit lucrurile faţă de ce a fost până acum, dar trebuie să recunoaştem că sunt zone foarte rău afectate de aceste lucrări. Sunt unele zone unde s-au sistat lucrările pentru că au întâmpinat probleme în execuţie şi atunci au solicitat proiectantului schimbarea soluţiei. O schimbare de soluţie nu vine într-o zi, două, ci într-o săptămână, două, poate chiar trei.

Nu este o situaţie plăcută pentru niciunul dintre cetăţenii municipiului Tecuci, nici pentru noi ca administraţie, dar variante legale prin care să-i constrângem sunt prea puţine”, a mai spus primarul tecucean.