A început distribuirea pachetelor de la Uniunea Europeană pentru persoanele defavorizate

 

Începând de astăzi, 9 martie, va urma o nouă etapă de distribuire a pachetelor cu alimente și a produselor de igienă din partea Uniunii Europene pentru persoanele defavorizate.

Pachetele vor fi acordate prin intermediul Direcției de Asistență Socială (DAS) Tecuci, la același centru de distribuție de la intrarea în fosta unitatea militară, lângă Kaufland.

„Vor fi 1.052 de pachete cu produse alimentare și produse de igienă. Beneficiarii programului sunt persoanele titulare ale dreptului la venit minim garantat, familiile beneficiare de alocație pentru susținerea familiei și mai pot primi ajutoare și persoanele cu handicap grav. Poliția locală va asigura buna distribuire. Fiecare beneficiar va primi o cutie cu produse alimentare și o cutie cu produse de igienă. Pachetul alimentar conține făină albă de grâu, mălai, paste făinoase, ulei, zahăr, orez, conservă carne de vită, conservă carne de porc, pate de ficat, compot de fructe și gem de fructe. Pachetul de igienă conține periuțe și pastă de dinți, șampon pentru copii și adulți, săpun lichid și detergent”, a precizat Mariana Manole, director Asistența Socială.

Reamintim că distribuirea pachetelor cu produse alimentare (tranșa a doua) și produse de igienă (tranșa a treia) face parte din Programul Operațional Ajutorarea Persoanelor Defavorizate (POAD 2019/2021), derulat de Uniunea Europeană.

Comunicatul DAS Tecuci

Direcția de Asistență Socială Tecuci anunță demararea distribuirii pachetelor cu ajutoare alimentare – tranșa II și a pachetelor cu produse de igienă – tranșa III, din partea Uniunii Europene în cadrul Programului Operațional pentru Ajutorarea Persoanelor Defavorizate POAD 2018 – 2022, începând cu data de 09.03.2021.

Beneficiarii finali sunt:

*familiile și persoanele singure cărora le este stabilit dreptul la venit minim garantat (VMG);

*familiile beneficiare de alocație pentru susținerea familiei (ASF);

*persoanele / familiile aflate temporar în situații critice de viață, respectiv victime ale calamităților, persoane dependente (persoanele cu handicap grav și persoanele cu handicap accentuat, conform certificatului de încadrare în grad de handicap eliberat de Comisia de Evaluare a Persoanelor Adulte cu Handicap / Comisia pentru protecția copilului) și care se află în situații deosebite de vulnerabilitate, precum și persoanele care locuiesc în așezările informale.

Beneficiarii menționați se vor prezenta la sediul din Tecuci, str. Gheorghe Petrașcu nr. 64-66 (fosta Unitate Militară – Kaufland) prezentând cartea de identitate pentru ridicarea pachetelor de ajutoare alimentare și produse de igienă.

Precizăm faptul că se vor distribui:

– 1 pachet/persoană cu produse alimentare în greutate de aproximativ 26 kg;

– 1 pachet/persoană cu produse de igienă în greutate de 5 kg.

Pentru asigurarea regulilor de prevenire și limitare a eventualelor îmbolnăviri și a răspândirii cu noul coronavirus, rugăm beneficiarii să respecte graficul de distribuire afișat la sediul Direcției de Asistență Socială și la punctul de distribuție.

Subliniem că persoanele care se vor prezenta pentru ridicarea pachetelor trebuie să respecte măsurile de prevenire a infectării cu coronavirus, respectiv purtarea măștii de protecție și menținerea distanțării sociale pe timpul așteptării.

Grafic de distribuire pachete cu ajutoare alimentare / produse de igienă

Beneficiari VMG

Marţi 9.03.2021 –  A-C (nume de familie care încep cu literele: A, B şi C)

Miercuri 10.03.2021 – D-L (nume de familie care încep cu literele: D, E, F, G, H, I, J, K şi L)

Joi 11.03.2021 – M – V (nume de familie care încep cu literele: M, N, O, P, R, S, Ș, T, Ț, U şi V).

Grafic de distribuire pachete cu ajutoare alimentare / produse de igienă

Beneficiari ASF

Vineri 12.03.2021 – A-C (nume de familie care încep cu literele: A, B şi C)

Luni 15.03.2021 – D-L (nume de familie care încep cu literele: D, E, F, G, H, I, J, K şi L)

Marţi 16.03.2021 – M-R (nume de familie care încep cu literele: M, N, O, P şi R)

Miercuri 17.03.2021 – S-V (nume de familie care încep cu literele: S, Ș, T, Ț, U şi V).