Măsuri adoptate pentru localităţile în care creşte incidenţa cazurilor de coronavirus

 

Joi, 25 martie, Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă (CNSU) a adoptat o hotărâre privind stabilirea unor măsuri necesar a fi aplicate în contextul pandemiei de COVID-19.

Potrivit hotărârii, în localităţile în care incidenţa cazurilor de coronavirus este între 4 şi 7,5 la mia de locuitori circulația persoanelor în afara locuinței / gospodăriei va fi restricţionată după ora 20 în zilele de vineri, sâmbătă şi duminică. Restricţia se menţine până când incidenţa cazurilor în ultimele 14 zile scade sub 3,5 la mia de locuitori.

În localitățile în care incidența cumulată în ultimele 14 zile este mai mare de 7,5 la 1.000 de locuitori circulaţia după ora 20 va fi restricţionată pe întreaga durată a săptămânii. Măsura încetează când rata de incidență scade sub 7 la 1.000 de locuitori.

Activitățile operatorilor economici care desfășoară activități de comerț / prestări de servicii în spații închise şi/sau deschise, publice şi/sau private în localităţile în care incidenţa cazurilor de coronavirus este între 4 şi 7,5 la mia de locuitori se vor desfăşura până la ora 18 în zilele de vineri, sâmbătă și duminică. Măsura încetează când rata de incidență scade sub 3,5 la 1.000 de locuitori.

Tot până la ora 18 se vor desfăşura activităţile enumerate şi în localităţile în care incidenţa depăşeşte 7,5 la 1.000 de locuitori, în acest caz restricţiile menţinându-se pe toată durata săptămânii până când incidenţa scade sub 7 la mie.  

Se suspendă activitatea operatorilor economici desfășurată în spații închise în domeniul sălilor de sport / fitness în localitățile în care incidența cumulată a cazurilor în ultimele 14 zile este mai mare de 4 la 1.000 de locuitori. Măsura încetează când rata de incidență scade sub 3,5 la mie.

În perioadele 3 – 4 aprilie 2021 și 1 – 2 mai 2021 se permite circulația persoanelor în afara locuinței / gospodăriei, în intervalul orar 20 – 2 pentru deplasarea și participarea la slujbele religioase.

Hotărârea integrală poate fi consultată AICI.