Localităţi din judeţ care au depăşit pragul de 4 la mie. Model declaraţie şi adeverinţă angajator

 

Direcţia de Sănătate Publică informează că rata de infectare cu SARS-CoV-2 în municipiul Galați este de 4,09 la mie. Alte patru localități din județul Galați depășesc pragul de 4 infectări cu SARS-CoV-2 la 1.000 locuitori. Este vorba despre Braniștea, Bălăbănești, Tulucești și Vânători.

În aceste localităţi, începând cu 28 martie 2021, în zilele de vineri, sâmbătă și duminică, circulația populației se restricționează începând cu ora 20, în loc de 22, iar activitatea agenților economici se oprește de la ora 18, în loc de 21. În restul săptămânii, măsurile de restricție rămân cele din prezent.

În Tecuci sunt 82 persoane infectate, iar rata de infectare de 1,74 la mia de locuitori situează municipiul în scenariul galben.

Ministerul Afacerilor Interne a prezentat modelul declarației pe proprie răspundere referitoare la circulația persoanelor în afara locuinței / gospodăriei, în intervalul orar 20 – 5, în localitățile în care incidența cumulată în ultimele 14 zile este mai mare de 4 la 1.000 de locuitori și mai mică de 7,5 la 1.000 de locuitori, pentru zilele de vineri, sâmbătă și duminică și pe întreaga durată a săptămânii, în localitățile în care incidența cumulată în ultimele 14 zile este mai mare de 7,5 la 1.000 de locuitori, precum și modelul adeverinței eliberate de angajator.

Se face precizarea că declarația pe propria răspundere poate fi completată integral olograf, „de mână”, cu preluarea tuturor elementelor prevăzute în modelul declarației pus la dispoziție.

Declarația pe proprie răspundere completată / adeverința eliberată de angajator se va afla în posesia persoanei care efectuează deplasarea, împreună cu documentul de identitate, și va fi pusă la dispoziția reprezentanților Poliției Române și ai Jandarmeriei Române, la momentul legitimării persoanei.    

Obligația completării declarației pe proprie răspundere se instituie începând cu ora 20 a zilei de 28 martie a.c., pentru localitățile în care incidența îmbolnăvirilor la 1.000 de locuitori este mai mare de 4, respectiv de 7,5.

Model Declaraţie pe proprie răspundere şi Adeverinţă angajator: