Manifestări încheiate cu violenţă. La Galaţi s-au îmbrâncit cu jandarmii, la Tecuci au distrus mobilier urban

 

Luni, 29 martie, în întreaga ţară au continuat protestele anti-restricţii şi anti-mască, în unele cazuri acestea depăşind pragul unor manifestări paşnice.

La Galaţi, în faţa Spitalului Judeţean, manifestanţii s-au îmbrâncit cu jandarmii, au aruncat cu pietre şi petarde, iar forţele de ordine au ripostat cu gaz iritant, reţinând patru persoane. Incidentul vine după ce în ziua precedentă sediul USR a fost vandalizat de manifestanţi.

 La Tecuci, manifestanţii s-au deplasat pe traseul Kaufland – Primărie – Lidl. Ajunşi la Primărie, unii participanţi au incendiat măşti sanitare, blocând minute întregi scuarul din faţa instituţiei. La Lidl s-au căţărat pe rond, iar la întoarcere s-a trecut la deteriorarea mobilierului stradal, coşurile de gunoi fiind distruse fără ca cineva să poată face ceva în privinţa celor înfierbântaţi.

În ambele localităţi, Tecuci şi Galaţi, au fost făcute transmisii live, în mediul online existând zeci de înregistrări, mai scurte sau mai lungi. Tot înregistrări au făcut Poliţia şi Jandarmeria, care la această oră vizionează imaginile pentru a identifica participanţii şi pentru a aplica sancţiunile în vigoare.