Micuții pianiști tecuceni au câștigat șapte premii la concursul din Sibiu

 

Fundația culturală Pro Piano România a organizat, în data de 27 martie 2021, Concursul Național „Prietenii  Muzicii – filiala Sibiu”, desfășurat online. Acest concurs de interpretare pian este deschis copiilor cu vârsta cuprinsă între 5 – 19 ani și este divizat în 3 secțiuni: A, B, C.

La secţiunea A sunt tineri care studiază pianul ca instrument principal, în școli și licee de muzică, la secţiunea B sunt tineri care studiază pianul ca instrument opțional (în şcoli şi licee de muzică), în Palatele copiilor, Cluburi, sau în sistem particular, iar secțiunea C include ansamblu la 4 mâini (pe un pian).

Juriul a fost format din președinte prof. Stela Avesalon – București și membrii: prof. dr. Monica Noveanu – Cluj-Napoca, prof.  Kalman Emese – Sibiu, prof. Enikő Orth – Sibiu, prof. Simona Dumea – Cluj-Napoca, prof. Sanda Vâlcu – Sibiu. Aflat la ediția a IX-a, concursul a strâns nenumărați interpreți.

 Clubul copiilor din Tecuci, respectiv copiii cercului  de muzică, coordonați de profesor Alexandra Manolache au răspuns prezent provocării, iar rezultatele obținute i-au situat pe micuții pianiști din nou pe podium.

Astfel, Premiul I și Premiu pentru Muzicalitate a fost acordat către Pohrib Karla Miriam, iar Miron Daria, Condrache Rareș, Istrate Anelisse și Filimon Ronan Andrei au fost câștigători ai Premiului I.

Cu Premiul II au fost răsplătiți Dinu Alexandra și Stan Cristian Gabriel.

Felicitări copiilor pentru efortul depus și celor apropiaţi pentru susținere!