Tecuci: Investiţie de 6 milioane de euro şi zeci de locuri de muncă

 

Artesana este renumitul brand sub care sunt produse lactate artizanale naturale, iaurturi şi brânzeturi din lapte de vacă şi capră. A fost fondată de Alina şi Daniel Donici, care au construit de la zero o fabrică de lactate în oraşul natal, Tecuci.

Început ca un mic business de familie în 2007, Artesana comercializează în prezent produse lactate artizanale naturale premium. Materia primă este furnizată de către fermierii locali din vecinătatea Tecuciului.

Ca urmare a creşterii cererii de produse 100% naturale, Fabrica Artesana din Tecuci a atins pragul maximum al capacităţii sale de producţie. Pentru a acoperi cererea în creştere, va fi construită o nouă fabrică pe terenul existent din Tecuci.

„Am semnat zilele acestea Autorizatia de Construire pentru compania tecuceană Artesana, binecunoscută și la nivel național, care își extinde capacitatea de producție, printr-o investiție de 6 milioane de euro. Dincolo de cifre, vor fi create circa 25 de noi locuri de muncă”, a declarat primarul Lucian Costin.

Asistăm la un puternic demers privind atragerea investitorilor în municipiul Tecuci. Semnalul dat de Artesana dovedeşte seriozitatea forţei de muncă locale.

Posibilitatea ca o investiţie să se dezvolte, precum şi deschiderea administraţiei locale către investitori sunt factori decisivi, care pot face din municipiul Tecuci un teren propice investitorilor. Aşteptăm ca şi anumiţi membri decizionali din Consiliul local să înţeleagă aceste lucruri.