Din cauza unor neconformităţi CPU nu a fost predat Spitalului. Aparţine Primăriei

 

Managerul Spitalului „Anton Cincu” Tecuci ne-a informat despre investiţiile în curs de derulare la unitatea sanitară pe care o conduce. Dr. Constantin Dinu este nevoit să adopte măsuri care de zeci de ani au fost trecute cu vederea.

„Noi avem vreo 40 de vestiare într-o clădire aflată lângă Boli infecţioase, clădire care arată foarte rău. Eu trebuie să mut toate acele vestiare, de fapt trebuie să le arunc, că sunt groaznice, dar trebuie să le scot de acolo.

O să comandăm nişte vestiare şi fiecare vestiar va fi compartimentat în două, ca să pui hainele de spital şi de stradă separat”, a precizat managerul Spitalului municipal.

Acesta a mai informat că vestiare vor fi găzduite de clădirea nouă, a Centrului de Primiri Urgenţe (CPU). Clădirea, care ar avea în viitor destinaţia CPU, dar deocamdată nu poate fi numită aşa, este a Primăriei. Fosta administraţie nu a predat clădirea în actele contabile Spitalului din cauza unor neconformităţi ale constructorului.

„După ce ni-l predă, abia atunci va deveni clădirea noastră şi se va numi Triaj non-Covid. Când vom avea medici specialişti de medicină de urgenţă, avem trei posturi scoase la concurs, atunci vom putea să îl numim Centru de Primiri Urgenţe”, a mai adăugat Dr. Dinu.