Interpelări ale consilierilor locali în ședința ordinară

 

Ieri, 23 aprilie 2021, în cadrul şedinţei ordinare a Consiliului local Tecuci, la secţiunea interpelări, au fost luate în discuţie gropile aflate la intrarea în oraş, doleanţele cetăţenilor din cartierul Cernicari şi reorganizările care trebuie făcute în următoarea perioadă.

„Este o dispută între noi, ca municipalitate, şi CNAIR pentru că nu vor să recunoască faptul că acea porţiune de drum este a lor. Într-un final am ajuns la un consens, am discutat în această săptămână cu dl. director de la CNAIR Iaşi, mi-a promis că săptămâna ce vine vor rezolva, pentru a nu intra în Sărbătorile Pascale cu acea porţiune de drum neterminată”, a declarat primarul Lucian Costin.

Referitor la îngrijorarea unui grup de cetăţeni din cartierul Cernicari, în privinţa racordărilor la gaze, edilul a precizat că a purtat discuţii cu cetăţenii din acest cartier şi i-a asigurat că nu vor fi probleme în racordarea la gaz.

Se fac demersurile necesare pentru a urgenta acest proces. La finalul anului exista un Ordin de ministru care prevedea anumite modalităţi de racordare, iar între timp s-a schimbat acel ordin de ministru şi lucrurile, în acest moment, sunt neclare. „Cu speranţa că guvernanţii vor lua măsurile necesare pentru a lăsa în continuare gratuitatea la gaz, am speranţa că anul acesta vom racorda foarte multe gospodării la această reţea foarte importantă pentru noi.”

Un consilier local a ridicat problema salarizării la CUP: „Sunt la limita demnităţii umane, cei care efectiv muncesc şi (pe) care îi vedem în stradă, este greu cu 1.300 de lei să faci performanţă.”

„Îmi doresc ca imediat după Sărbători să avem o întâlnire între grupurile din Consiliul local să discutăm problema reorganizării societăţilor, a reorganizării Primăriei şi să găsim cea mai bună soluţie pentru a funcţiona într-un ritm cât mai bun şi pentru cetăţeni şi pentru cei care activează în aceste societăţi”, a spus Lucian Costin.

Acesta a subliniat că în societăţi sunt salarii minime, în schimb trebuie să înţelegem cu toţii că orice majorare pe care o solicită doar una dintre societăţi şi celelalte nu o aplică va crea probleme pentru conducerile celorlalte societăţi.

„Trebuie să fim corecţi faţă de toţi. Dacă mergem cu o monedă în sensul în care dăm bonuri de masă unei societăţi, să acordăm tuturor salariaţilor din societăţile aflate în subordinea Consiliului local. Eu cred că aşa este corect, să-i tratăm pe toţi în mod egal”, a conchis edilul.

Primarul a mai subliniat faptul că din acest motiv bugetul de la Compania de Utilităţi Publice nu se află pe ordinea de zi. După ce se va ajunge la un consens se va face o rectificare de buget, în luna a şaptea, rectificare în care vor fi introduse cele discutate şi agreate.

Rămâne să aflăm, pentru a vă informa, cum a fost posibil ca opoziţia să voteze bugetul celorlalte societăţi, dar să nu voteze bugetul Municipiului, cunoscând faptul că societăţile nu pot avea un buget până când nu este aprobat cel al Municipiului.

 

You cannot copy content of this page