A doua Cupă obținută de Rareș Rugină în Albania. Tenismanul a fost premiat și la Tecuci

 

În perioada 17 – 24 aprilie, la Tirana, s-a desfășurat turneul National Sport Park Open U14, acolo unde Rareș Rugină și David Popa, pregătiți de Răzvan Bucuroiu, au participat în proba de dublu. Sportivii au reușit o performanță excelentă, întrucât au câștigat al doilea titlu consecutiv, primul fiind câștigat acum o săptămână la turneul Tirana Open 2021.

 Tenismanul Rareș Rugină  din Tecuci și partenerul David Popa din București au dispus în ultima fază a National Sport Park Open U14 de Huss Balthazar și Sydney Peter Zick, scor 5-4, 4-2. Turneul s-a desfășurat într-un sistem aparte, adică în seturi scurte, până la 4, sau 5 în caz de tiebreak. Interesant este faptul că Rugină și Popa au jucat împotriva perechii Balthazar/Zick și în competiția precedentă, tot în finală.

Astfel, Rareș Rugină, elev în clasa a VI-a la Colegiul Național „Calistrat Hogaș” Tecuci, a reușit să aducă la Tecuci două trofee din Albania în decurs de câteva zile. Deoarece nu avem club de tenis în Tecuci, Rareș se pregătește la Focșani, făcând naveta ori de câte ori este nevoie.

Tenismanul nostru, care ieri a împlinit vârsta de 13 ani, ar avea nevoie măcar în  weekend să se antreneze la Tecuci, dacă vreun deținător de teren i-ar pune la dispoziție gratuit spațiul o oră – două în zilele de sâmbătă – duminică.

 Astăzi, 26 aprilie, Rareș Rugină a fost invitat de Asociația Balinte Ionela pentru a fi felicitat și premiat pentru rezultatele deosebite pe care le-a înregistrat în competiții. Rareș a venit cu bagajul plin: peste 90 de medalii și ultimele două trofee obținute zilele acestea, cu dovada faptului că Tecuciul a fost reprezentat cu brio în toate meciurile disputate în țară și peste hotare, cu rodul muncii lui din ultimii ani.

Rareș a primit o rachetă de tenis din partea firmei Vasedil Lucy Construct SRL Corod, a familiei Bulancea, și o diplomă de merit din partea Asociației Balinte Ionela.

Să sperăm că acesta este doar începutul, deoarece Rareș merită mult mai mult pe plan local, dovada stând în premiile strânse după o muncă asiduă. Nu este ușor să faci naveta pentru antrenamente, să plătești închirierea unei săli la noi în oraș, așa cum nu este ușor nici să călătorești / participi în turneele din lume cu proprii bănuți.

Felicitări Rareș pentru frumoasa evoluție și părinților care te susțin necondiționat!