Spectacol de poezie cu acompaniament de pian pe scena Ateneu Tecuci

 

Recitalul de muzică și poezie denumit „Ȋmbrăţişează-mi sufletul”, susținut de actrița Dumitriana Crețu și pianista Anemona Niagu-Forțu are loc vineri, 28 mai, la Sala Ateneu Tecuci. Elevii sunt invitați să participe de la ora 17 iar adulții sunt așteptați la ora 18,30.

Pianista Anemona Niagu-Forțu a început să studieze pianul la Școala de Muzică și Arte Plastice „Nicolae Tonitza” Bârlad. Apoi, și-a continuat studiile la Colegiul Național de Artă „Octav Bancilă” din Iași.

Absolventă a Conservatorului Iași și a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, a luat lecții de muzică de cameră la Conservatorul Regal din Bruxelles. În timpul studiilor sale a participat la numeroase concursuri.

 După absolvire, a lucrat ca profesor de pian și acompaniatoare. Elevii săi au fost distinși în numeroase competiții. De asemenea, a fondat Societatea Filarmonică Bârlad, care își propune să organizeze concerte cu muzicieni de renume internațional pentru a îmbogăți cultura orașului.

La Bruxelles, a participat la concerte și spectacole susținute la Conservatorul Regal și în diverse alte importante săli de concerte.

Actrița Dumitriana Crețu a absolvit Liceul de Artă „Octav Băncilă” Iași, secția Arta Actorului și, în paralel, a practicat cursuri de teatru la Palatul Copiilor.

A terminat apoi studiile de licență la Universitatea de Artă „George Enescu” și-a luat masterul în specializarea „Artele spectacolului”. În prezent este actriță la Teatrul „Victor Ion Popa” Bârlad.