Verificări în trafic privind transportul de persoane. Sancțiuni de peste 43.000 lei

 

Astăzi, 27 mai, Poliția Rutiere Galați a desfășurat acțiuni pentru verificarea modului în care se desfășoară activitatea de transport al persoanelor.

Scopul acestora este de a preveni abaterilor referitoare la numărul persoanelor din mijloacele de transport în comun și al respectării prevederilor legale pentru siguranța pasagerilor.

În cadrul acțiunii, polițiștii rutieri gălățeni au controlat 102 autovehicule, aplicând sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea prevederilor în vigoare. Valoarea totală a amenzilor se ridică la 43.567 de lei.

Un conducător auto care efectua transport de persoane, pe raza municipiului Tecuci, a fost sancționat cu amendă în valoare de 9.000 de lei pentru nerespectarea, în cazul efectuării transportului rutier, a obligației de a emite bilete / legitimații de călătorie. În urma controlului, polițiștii au constatat că dintre cei 35 de călători din autovehicul, 21 nu aveau emise legitimații de călătorie.

Tot în municipiul Tecuci, pe strada Tecuciul Nou, polițiștii au depistat un bărbat care transporta trei persoane, în regim de taxi, în autoturismul său, fără a fi autorizat în acest sens.

Acesta a fost sancționat cu amendă în valoare de 5.000 de lei, reținerea certificatului și a plăcuțelor de înmatriculare, pentru transportul public, de persoane, contra cost, cu un autoturism, fără a deține pentru acesta, după caz, autorizație taxi valabilă sau copie conformă valabilă.

 

error: Content is protected !!