De Ziua Copilului, megaspectacol oferit de Casa de cultură Tecuci

 

Programată, așa cum era normal să se desfășoare, pe data de 1 Iunie, manifestarea a fost amânată, din cauza ploilor, pentru data de 6 iunie 2021. Și astfel, duminică, începând cu ora 11, Parcul „Regina Elisabeta”, locul de desfășurare a manifestării, a cunoscut o afluență cum nu s-a mai văzut, mai ales în ultimul timp. 

Dinspre Școala Sportivă, nu era nici o bancă liberă, chioșcurile și magazinele amplasate erau pline de copii, adolescenți, părinți și bunici, așa cum era în timpurile bune. Pe scena frumos amenajată, au fost invitați pe rând copiii sau adolescenții iubitori de muzică și dansuri, etalându-și cu mândrie talentele.

 Am avut în fața noastră Trupele „Zumba” – Junior și Zumba plus Alexandra Poloboc, Salonul de dans Tecuci cu grupa mare și cea mică, recunoscutul și apreciatul grup al CS Akikai Tecuci purtând cu mândrie tricourile pe care scria – Campion național în anul 2020 – condus de iscusitul Iku Volanschi, care ne-a reprezentat cu cinste la emisiunea „Românii au talent”, apoi trupele de dansuri „Doinița Siretului” și Grupul folcloric „Altița” conduse de talentata instructoare Nicoleta Cucoaneș, Ansamblul „Bărceanca” din Barcea dar și soliștii: Nikolas Gheorghiu, Emma Elena Condrache, Beatrice Munteanu, Ștefania Popa, Daria Negoiță, Miruna Poenescu, duetul Daria Negoiță și Miruna Poenescu, Petra Teodora Crihană, Daria Hîncu, Ariana Istrate, Nectaria Maria Lungeanu, Maria Blănaru, Elena Lupu, Alexandra Gavrilă, Andreea Irimia, Rebeca  Maria, Elena Tulearcă, Elena Sălăvăstru, Raluca Alexe, Ștefania Coroiu, Ilaria Bejan, duetul Daria Șărban – Claudiu Vișan, Nicoleta Miron, Irene Cărăuș, duetul Roxana Dănceanu – Alex Marian, Daniela Rusu, Greta Donu, duetul Sara Mihai – Claudiu Vișan, Roxana Dănceanu, Ana Andrei, Alexandru Marian, Daria Șărban, Tonu Cristina, Georgiana Giana Alina Bărgăuam, Diana Tudor, Cosmin Dragomir și alții.

 Am lăsat special la urmă evoluția binecunoscutelor Pyc și Poc, respectiv Elena Ștefan și Ramona Pavel, apreciați animatori socio- educativi în România și UE. Ele au avut invitați speciali un grup de șase persoane din Bacău, jongleri și aruncători de flăcări chiar și din gură, care au prezentat pe scena tecuceană un spectacol de adevărată ținută artistică. Pyc și Poc au realizat la rândul lor un spectacol foarte frumos. Ele au încălzit cu adevărat atmosfera,  încheind cu frumoasele piese „Pune mânuța aici” și „Dansul Prieteniei”, formând un mare cerc, o adevărată horă a prieteniei.

Trebuie semnalată și scena frumos ornată, cu un banner care ne amintea de motivul sărbătorii, Ziua Copilului, pe care scria „Bucură-te, Zâmbește, Dăruiește!”.

A fost un spectacol bine realizat, frumos închegat cu diverse momente și care a ținut aproape cât o zi de muncă, depășind șapte ore de spectacol.

De consemnat și faptul că micuții artiști la ieșirea de pe scenă primeau Diplome de participare dar și cadouri oferite de Primăria Tecuci, organizatorul de drept al manifestării alături de Casa de cultură.

Felicitări organizatorilor, dar și celor ce au evoluat în acest frumos spectacol!

 

Iancu Aizic

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

seven + seventeen =

error: Content is protected !!