Dezbatere publică. Proiect de sistematizare a circulaţiei rutiere şi pietonale

 

Joi, 10 iunie 2021, la Sala Studio a Casei de cultură Tecuci a avut loc dezbaterea publică referitoare la „Regulamentul privind organizarea şi funcţionarea comisiei de sistematizare a circulaţiei rutiere şi pietonale din cadrul Primăriei Municipiului Tecuci”.

Proiectul de hotărâre supus dezbaterii a fost „Aprobarea constituirii comisiei de sistematizare a circulaţiei rutiere şi pietonale pe raza administrativ-teritorială a Municipiului Tecuci”. Proiectul a fost publicat în 13 mai 2021 pe site-ul Primăriei pentru consultare, iar până la data de 3 iunie, data limită, nu s-au înregistrat recomandări scrise.

 Şedinţa a fost deschisă de secretarul UAT Tecuci. George Borşan a vorbit despre realizarea unei parcări pe fostul teren de sport al clădirii vechi de la Şcoala gimnazială nr. 4 „Ion Petrovici” Tecuci. Intrarea se va face pe la Piaţă, iar ieşirea va fi către centru, spre Magazinul Unirea.

„Autoturismele care vin de pe str. Republicii să facă obligatoriu la dreapta pe str. 1 Decembrie 1918 şi să nu se mai permită accesul pe str. Elena Doamna”, a adăugat secretarul UAT.

Printre planurile de sistematizare se află şi instituirea unui sens unic pe str. Elena Doamna, de la str. Nicoreşti către str. 1 Decembrie 1918.

„Să se realizeze o parcare în spatele grădiniţei Şcolii nr. 10 – Dimitrie Sturdza. Dirijarea traficului de pe str. Gheorghe Petraşcu ziua să fie prin spatele blocurilor străzii Gheorghe Petraşcu”, au fost două dintre propunerile șefului Direcției tehnice Ionuț Ciocănel.

Acelaşi șef a mai propus:

 – Sens unic pe str. Ioniţă Hrisanti, de la str. 1 Decembrie 1918 spre str. Nicoreşti, iar de la str. Nicoreşti indicator – obligatoriu la dreapta;

– Sens unic pe str. Alecu Russo, de la str. 1 Decembrie 1918 spre str. Ştefan cel Mare;

– În perioada vaccinării sens unic pe str. Alexandru Papadopol Calimah, de la str. 1 Decembrie 1918 spre str. Ştefan cel Mare, pe cealaltă bandă asigurându-se locuri de parcare pentru Centru de vaccinare covid.

Ultima propunere a fost transformarea zonei centrale a Municipiului Tecuci în zonă pietonală. Acest lucru va fi posibil duminica, în intervalul orar 15 – 22.