Lecţie de istorie inedită transmisă live de la Mausoleul Mărăşeşti – Video

 

Joi, 17 iunie, de la ora 11, proiectul național „Educație la înălțime” a prezentat o lecţie de istorie de la Mausoleul Mărășești, județul Vrancea. Prof. Adriana Lefter, gazda lecției, i-a avut ca invitați pe elevii de la Clubul de robotică Thobor din Tecuci.

 Pe parcursul lecţiei, elevii au ascultat Povestea lui Dedal și Icar, amănunte despre pionerii aviației – Traian Vuia, Aurel Vlaicu şi Henri Coandă, au fost amintite Femeile curajoase din aviația românească: Elena Caragiani Stoenescu, Ioana Cantacuzino, Smaranda Brăescu. Comandorul Dorel Chiș a prezentat o vizită la Muzeul de Aviație din Tecuci.

Lecția și-a propus ca participanții să identifice oameni și invenții remarcabile din istorie care au schimbat lumea, să recunoască importanța accesului echitabil la educație indiferent de gen și mediu social, să analizeze exemple de dezvoltare a competențelor prin STEM (Science, Technology, Engineering, Maths).

„Educație la înălțime” este primul proiect național ce dă viață obiectivelor globale prin lecții live cu drona, susținut de Departamentul de Dezvoltare Durabilă din cadrul Guvernului României și dezvoltat de inițiatorii Marius Toader și Adrian Robe în parteneriat cu Aspire Teachers și Asociația Cartierul Creativ Carolina.

Lecţia de istorie poate fi vizionată în materialul video următor, postat pe canalul Aspire Teachers: