Administratorul firmei MTC Construct sponsorizează renovarea Secției de Neonatologie Tecuci

 

Cu toții cunoaștem condițiile vitrege din spitalul tecucean, dată fiind vârsta înaintată a așezământului medical. Prin unele compartimente s-a mai făcut câte ceva de-a lungul vremii, dar importantă a fost achiziția de echipamente medicale indispensabile, renovările rămânând întotdeauna pe ultimul plan.

Secția de Neonatologie – acolo unde începe viața, din cadrul Spitalului „Anton Cincu” Tecuci avea nevoie urgentă de renovări și aparatură corespunzătoare.

Printr-un efort comun, Asociația Balinte Ionela a demarat o campanie de strângere fonduri pentru dotarea secției condusă de dr. Liliana Dumitru. Însă, degeaba faci rost de aparatură performantă, dacă depozitarea ei și internarea mamelor cu nou născuți este în condiții improprii.

Astăzi, 25 iunie, la Spitalul tecucean a avut loc o întâlnire în care subiectul abordat a fost renovarea Secției de Neonatologie.

 Asociația Balinte Ionela a găsit un sponsor inimos, în persoana patronului MTC Construct SRL Tecuci – Cătălin Pavel, care și-a propus să renoveze integral toate cele patru saloane ale secției Neonatologie. Este un gest nobil făcut de un suflet mare pentru bebeluși – viitorul nostru.

Suma estimativă a renovării este de 100.000 lei. Circuitul acestor  bani, un miliard lei vechi, este următorul: sunt virați în contul Asociației Balinte, apoi se achită materialele necesare conform avizelor / devizelor eliberate de constructor, iar recepția materialelor se va face de către Departamentul tehnic al Spitalului.

La întâlnirea de astăzi au luat parte managerul unității medicale – Constantin Dinu, Cătălin Pavel – sponsor, administrator MTC Construct, Ionela Balinte, dr. Liliana Dumitru, Florin Istrati și Ciprian Stănică din partea societății Vila SA, precum și directorul economic al spitalului – Mihaela Sima și cons. juridic Monica Diaconu.

Firma Vila va executa aceste lucrări de renovare. Deja s-a dat jos gresia, faianța, se va lucra la pereți, tavan, va fi izolație și sistem de ventilație, o rampă, pardoseală, iar toată tâmplăria va fi schimbată. Aceste lucrări se vor face respectând structura existentă.

 Decizia sponsorului Cătălin Pavel a fost luată deoarece cunoștea situația jalnică a Secției și pentru ca mamele să nu mai fi nevoite să meargă în alte localități din țară pentru a naște, dorind să avem aici, pe plan local o secție renovată complet, care să găzduiască bebelușii în condiții decente.

În continuare, Asociația Balinte Ionela se ocupă de Campania „Inimă mare pentru cei mici”, adică strângere fonduri pentru aparate medicale și reamintește agenților economici  că au posibilitatea de a dona trimestrial 20% din impozitul pe profit către Asociație. Persoanele care doresc să se implice pot dona orice sumă în contul Asociației, cu mențiunea „dotare spital”.