Tecuceanca Daria Alexandra Matei este vicecampioana Italiei la patinaj pe role – Video

 

Daria Alexandra Matei, sportivă de origine română cu dublă cetățenie, a devenit joi, 1 iulie 2021, vicecampioană a Italiei la patinaj pe role, categoria juniori. Daria a concurat în cadrul Campionatului Italian Fisr de la Riccione (Emilia-Romagna).

Un concurs deosebit de dificil, solicitant și de înalt nivel competitiv, spun cei de la Team Verde Pattinaggio ASD unde Daria se antrenează.

Daria Alexandra Matei s-a născut pe 15 ianuarie 2003 în România, la Tecuci, dar de mulți ani trăiește împreună cu familia la Loreggia, în Veneto. Are dublă cetățenie și a început să practice patinajul pe role la vârsta de 3 ani.

După un program scurt (Short Program) pe care l-a încheiat pe un al doilea loc parțial, Daria a realizat un program lung (Long Program), excelent și interesant, pentru care a primit locul întâi parțial. În clasamentul final s-a situat pe treapta a doua a podiumului, devenind vicecampioană a Italiei în anul 2021.

În august 2018, tânăra sportivă româncă, talentată și determinată, a câștigat medalia de aur și a devenit campiona națională a Italiei la patinaj pe role în cadrul Campionatului Național Italian de la Folgaria (Trentino), iar în septembrie a câștigat medalia de aur la Campionatele Europene de Patinaj pe Role din Portugalia.

În urma participării la Campionatul Mondial de la Barcelona, din 2019, Daria și-a adjudecat locul trei în lume la categoria juniori, scrie rotalianul.com.