Pericole pe şoselele din judeţ: Sub influența alcoolului, a altor substanțe, sau fără permis

 

Vineri, 16 iulie a.c., în jurul orei 11.20, polițiști din cadrul Serviciul Rutier Galați, au oprit în trafic un bărbat în vârstă de 43 ani, din satul Coconari, județul Buzău. Acesta conducea un ansamblu de vehicule format dintr-o utilitară și o remorcă pe DN 25 în localitatea Barcea, jud. Galați.

La testarea alcoolscopică a rezultat o valoare ce depășește 0,40 g/l alcool pur în aerul expirat, valoare de la care fapta este considerată infracțiune. Bărbatul a fost condus la Spitalul Municipal Anton Cincu Tecuci, unde i s-au recoltat mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

A fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere a unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

Sâmbătă, 17 iulie, în jurul orei 17.35, polițiști din cadrul Poliției Municipiului Tecuci, au depistat în trafic un tânăr de 22 ani, din satul Nicopole, comuna Drăgușeni, jud. Galați. Acesta conducea un autoturism pe DJ 251A, în localitatea Matca.

La testarea alcoolscopică a rezultat o valoare ce depășește 0,40 g/l alcool pur în aerul expirat, valoare de la care fapta este considerată infracțiune. Conducătorul auto a fost condus la Spitalul Municipal Anton Cincu Tecuci, unde i s-au recoltat mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere a unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

În aceeaşi zi, în jurul orei 22.20, polițiști din cadrul Secției 3 Poliție Rurală Liești, au depistat în trafic un tânăr în vârstă de 21 ani, din comuna Ivești, jud. Galați, în timp ce conducea un autoturism în localitatea Ivești, fără a poseda permis de conducere pentru nici o categorie de vehicule.

A fost întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de conducere a unui autovehicul fără a poseda permis de conducere.   

Duminică, 18 iulie a.c., în jurul orei 00.35 a fost depistat un conducător auto, în vârstă de 61 ani, din comuna Matca, județul Galați, în timp ce conducea un autoturism pe strada Ferdinand I din localitatea de domiciliu, sub influența alcoolului.

Polițiștii din cadrul Secției 7 Poliție Rurală l-au testat alcoolscopic. Rezultatul a fost o valoare ce a depășit 0,40 g/l alcool pur în aerul expirat, valoare de la care fapta este considerată infracțiune. Conducătorul auto a fost condus la Spitalul Municipal Anton Cincu Tecuci, unde i s-au recoltat mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

S-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere a unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

În aceeaşi zi, în jurul orei 21.58, Poliția Municipiului Tecuci a fost sesizată prin apel 112 cu privire la faptul că pe strada Tudor Vladimirescu din municipiul Tecuci a avut loc un eveniment rutier, soldat doar cu pagube materiale.

Polițiștii din cadrul Biroului Rutier Tecuci au ajuns în scurt timp la fața locului și au stabilit faptul că în timp ce conducea un autoturism pe strada menționată un bărbat în vârstă de 42 ani, din municipiul Tecuci, a acroșat două autoturisme ce se aflau staționate regulamentar, provocându-le mai multe avarii.

Bărbatul a fost testat alcoolscopic, iar rezultatul a fost o valoare ce a depășit 0,40 g/l alcool pur în aerul expirat. Acesta a fost condus la Spitalul Municipal Anton Cincu Tecuci, unde i s-au recoltat mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

Totodată conducătorul auto a fost testat și cu aparatul drager DrugTest, care a indicat test pozitiv la consumul de THC-5, astfel că i-au fost recoltate mostre biologice de sânge și de urină în vederea stabilirii substanței psihoactive existente în sânge.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere a unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ten + eleven =

error: Content is protected !!