Consilierii judeţeni au aprobat transferul Spitalului „Anton Cincu”

 

În şedinţa Consiliului Judeţean Galaţi desfăşurată ieri, 27 iulie, a fost aprobat Transferul managementului asistenței medicale pentru Spitalul Municipal „Anton Cincu” Tecuci, de la Consiliul Local al municipiului Tecuci la Consiliul Județean Galați, precum și a trecerii din domeniul public al municipiului Tecuci și administrarea Spitalului Municipal „Anton Cincu” Tecuci în domeniul public al județului Galați și administrarea Consiliului Judeţean Galaţi a imobilelor (construcții și terenuri aferente) în care funcționează Spitalul Municipal „Anton Cincu” Tecuci.

„Sunt unul dintre cei care susţin acest proiect. Noi am avut o experienţă tristă cu unele proiecte, mai ales cel cu Apă Canal. La Tecuci, Consiliul local a aprobat cu unanimitate şi sperăm că acest proiect face un pas înainte. Singura şansă pentru spitalul tecucean era această soluţie şi sperăm ca în cel mai scurt timp Guvernul să dea o Hotărâre, pentru a putea accesa fondurile pentru toate corpurile Spitalului”, a menţionat consilierul judeţean Vasile Diaconu.

La rândul său, Costel Fotea, preşedinte CJ Galaţi, a mulţumit tuturor consilierilor locali tecuceni şi primarului Lucian Costin pentru buna colaborare pe care a avut-o în cadrul acestui proiect.

Abia după ce Guvernul va emite o Hotărâre în acest sens Spitalul va putea intra în patrimoniul Consiliului Judeţean, iar CJ va aloca fondurile necesare modernizărilor. Cu toate acestea, există deja discuţii pentru accesarea a 30 milioane de euro în vederea lucrărilor pentru consolidarea eficienţei energetice a clădirilor Spitalului.

Proiectul a fost votat în unanimitate.