Campionă mondială la canotaj U23, premiată de orașul natal cu titlul de Cetățean de onoare

 

Lorena Adriana Constantin este o tânără în vârsta de 21 de ani care a obținut în data de 10 iulie 2021 medalia de aur la Racice, Cehia, în urma participării la concursul de canotaj 4+1 la categoria de vârstă sub 23 de ani. Cu acest prilej, Primăria orașului Berești, județul Galați, a organizat în cinstea ei un eveniment de recunoștință pentru realizările obținute și i-a înmânat în cadrul acestuia titlul de cetățean de onoare și un cec în valoare de 2000 de lei.

 La sosirea Lorenei în incinta curții primăriei, locul unde s-a desfășurat evenimentul, doi copii ce purtau costum tradițional românesc au servit-o cu pâine și sare arătându-i dragostea și respectul cu care este primită în localitatea sa natală. De asemenea, fiecare invitat a fost invitat să guste din pâinea cu sare pentru a celebra alături de Lorena ziua în care a fost numită cetățean de onoare.

 Ceremonia de acordare a titlului de Cetățean de onoare al orașului a găzduit nu mai puțin de peste 100 de persoane care au venit s-o cinstească pe cea care a dus numele orașului pe podiumul global. Printre aceștia au fost prezenți membrii familiei Lorenei, foștii profesori alături de director, preoții din localitate, consilierii locali și angajații primăriei, jucătorii de fotbal de la echipa locală și mulți copii care au dorit să asculte povestea Lorenei cu gândul că într-o zi vor materializa munca depusă în realizări uriașe.

 Evenimentul a început cu unul dintre cele mai importante momente de dinaintea oricărei prestații sportive și anume intonarea imnului național, care a fost interpretat de câțiva elevi talentați. Cum momentele artistice n-au încetat să se oprească, micuța Sofia Constantin, verișoara Lorenei, i-a cântat două piese muzicale, mai exact „Acasă-i România” și „Trandafir de la Moldova”, cel din urmă terminându-se cu versurile „Lorena a concurat / Aurul l-a câștigat”.

 În momentele următoare, un reprezentant al echipei de fotbal locale, Luceafărul Berești, și-a exprimat mulțumirea față de Lorena deoarece poartă numele orașului acolo unde merge și a felicitat-o pentru modelul pe care îl oferă copiilor din jurul ei. A urmat discursul lui Mihai Bejan, primarul orașului Berești, care i-a îndemnat pe copii să o ia pe Lorena drept un exemplu de urmat în viață și să muncească cu toate puterile pentru atingerea scopului în viață. „Sunt foarte fericit să spun că Lorena este bereșteancă și o rugăminte aș avea la ea: să spună atunci când merge în lume […] că e din Berești de Galați.”, a mai spus Mihai Bejan, primarul orașului.

 În final, Lorena și-a exprimat mulțumirile pentru suportul care i s-a oferit de-a lungul timpului, în special părinților care i-au oferit puterea, pacea și certitudinea că totul va fi bine chiar și atunci când era departe de casă. „Vreau să le spun tinerilor că visele devin realitate.”, spune Lorena, în discursul său. Ea evidențiază că „Motivația este cheia succesului vieții tale”, iar o motivație constantă, în ciuda rezultatelor mai puțin bine, aduce cu sine, în final, un succes deosebit. După încheierea discursului, Lorena a fost surprinsă de un moment artistic muzical susținut de Luisa Chirvase care a interpretat o cunoscută piesă, mai exact „Je t`aime” de Laura Fabian. În cele din urmă, evenimentul s-a încheiat cu o sesiune foto pentru toți spectatorii evenimentului.

 Lorena a obținut de-a lungul carierei numeroase titluri precum locul 2 la Campionatul European de la Gravelines, Franța 8+1 juniori, medalie de bronz la Campionatul Mondial de la Racice, Cehia, 8+1 juniori, medalie de bronz la barca de 8+1 la Cupa Mondială de Seniori la Plovdiv, Bulgaria, medalie de aur la Campionatul Balcanic în barca de 4 rame, argint în barca de 8+1 obținută în ultimul an de juniorat la Plovdiv, argint în Duisburg, Germania, participantă la Campionatul Mondial de Tineret, iar pe 12 iulie 2021 obține locul 1 la Campionatul Mondial de Tineret în proba de 4+1 în cadrul competiției desfășurate la Racice.

 

Biroul de Presă al Filialei PNL Galați