Trupa Zumba la şapte ani de existenţă la Tecuci – Foto

 

În luna august 2014, am fost invitaţi de instructoarea Alexandra Poloboc sa participăm la spectacolul de debut al Trupei Zumba, în Parcul Regina Elisabeta. Am rămas impresionaţi  de ceea ce am văzut atunci. Cu timpul, Alexandra si-a procurat un spaţiu elegant pe strada 1 Decembrie 1918 şi iubitorii acestui sport, s-au reunit imediat, vârstele membrilor trupei variind între 4 – 64 de ani. 

 Au trecut exact 7 ani şi sâmbătă, 28 august 2021, Trupa Zumba cu sprijinul Primăriei şi Casei de cultură Tecuci au organizat un încântător spectacol dedicat acestei  sărbătoriri. Manifestarea a fost deschisă de prezentatorul Mihail Vasilache, începând cu frumoasa urare „La Mulţi Ani!” trupei, dar şi cu solicitarea absolut necesară de a se păstra pe toată durata spectacolului distanţarea socială aşa cum impun normele în vigoare.

Au fost apoi anunţaţi sponsorii, fără ajutorul acestora neputându-se desfăşura această grandioasă sărbătoare. Sponsori au fost: Societatea Olimpya,  Atelierul de flori şi cadouri Ionela Bara, Societatea Matrix, Gegi SRL, Hotel Parc, dar şi alte unităţi care au sprijinit acest eveniment. 

A fost invitat pe scenă instructorul şi coordonatorul Trupei  Zumba Fitness, Alexandra Poloboc Marin, pentru o primă demonstraţie a acestui frumos sport care te binedispune, te face să zâmbeşti şi să uiţi de problemele zilnice. Au fost apoi chemaţi pe scenă şi prezentaţi, rând pe rând, invitaţii acestui eveniment, nimeni alţii decât colegii de breaslă ai Alexandrei, din ţară, dar şi de peste hotare, toţi primind binemeritate aplauze la scenă deschisă. Spectacolul a continuat cu intrarea pe scenă a celor mai micuţi membri ai trupei.

O privire sumară, atât pe scenă, cât şi la membrii trupei, dar şi la spectatori, ne-a făcut să consemnăm faptul ca galbenul era la putere, la fel ca şi baloanele care se aflau peste tot. Dintr-o discuţie avută în una dintre pauze cu Alexandra, aveam să aflu că în prezent se lucrează numai cu două grupe de vârste, dar există înscrise mai multe. Numărul actual al membrilor este de peste 70, iar în cei 7 ani de existenţă pe aici au trecut sute de membri care au învăţat şi dus mai departe frumuseţea acestui dans. De consemnat faptul că melodiile ce au acompaniat dansurile au fost de diferite  genuri muzicale, la loc de cinste stând chiar şi muzica populară cu melodii mai săltăreţe, dar unele cu versuri pline de învăţăminte.

 Rând pe rând, au evoluat pe scenă următorii invitaţi: Violeta Dobrescu – Dima, Claudia Alexandra, Sara Preda, Elena Ploeşteanu şi Andrei Oşanu din Bucureşti, Raluca Stan şi Ioana Creţeanu din Galaţi,  Gugles Irina, Andrei Chiriax, Christiana Maria, Oana Ciliac şi Irina Gorongea din Iaşi, Daniela Ştefan din Focşani, Elena Palcău din Bacău, Daniela Filip din Botoşani, Cristina Banu din Ploieşti, Andrei Podaru din Suceava, Bazill din Piatra Neamţ, Angela Bolohan din Braşov, Gabriel şi Harrriet Borozescu din Anglia şi Dyhonne Lucas din Germania. Toţi sunt colegii Alexandrei, ei ajutându-se reciproc permanent, fiecare venind la fiecare atunci când este invitat. Aşa se face că şi Alexandra a participat ca invitată la spectacolele acestora, deplasându-se în Anglia sau Germania.

Atmosfera a fost superbă şi nici ploaia care a încercat să vină nu a putut să-i facă pe spectatori să părăsească ringul.

Felicitări organizatorilor şi La mulţi Ani, Zumba!

 

Iancu Aizic