O călătorie în lumea desenelor animate și a eroilor îndrăgiți, cu o grădină de vară arhiplină la Tecuci

 

Luni, 30 august 2021, începând cu ora 19, trupa SHOWLANDIA din Târgu Jiu a prezentat la Teatrul de vară al Casei de cultură Tecuci, o revistă artistică pentru copii, dar și pentru adulți și chiar bunici, dornici de manifestări artistice. De mult timp nu a mai fost această grădină de vară cu un public atât de numeros, lucru care ne facem să credem că aceasta s-a întâmplat fie din cauză că tecucenii erau dornici de spectacol, sau din cauză că această trupă a mai fost la Tecuci în urmă cu doi ani, bucurându-se și atunci de un mare succes.

 Gazda evenimentului, prezentatorul Axinte Timotei, a urcat pentru început pe scenă declarându-se foarte încântat de numerosul public prezent la eveniment și mulțumind Primăriei Tecuci și Casei de cultură pentru frumoasa colaborare. Apoi a întrebat copii dacă au fost cuminți și, mai ales, dacă părinții și bunicii lor au fost tot așa pentru că, altfel, nu venea aici cu acest spectacol.

 

Apoi, a rugat publicul ca, cel puțin pentru o oră, să lase deoparte frământările zilnice și să se bucurăm împreună de acest spectacol. A fost invitat în scenă primul personaj îndrăgit de toți, copii și adulți, șoricelul Mickey Mouse, un șoricel îmbrăcat ca de obicei cu pantaloni roșii, pantofi mari și galbeni și mănuși albe. El a venit însoțit de Mickey și Pluto , distrând copios publicul. A urmat un frumos cântecel despre toate zilele săptămânii, urmând altul al cunoscutei Rona, după care un alt îndrăgit personaj – Spoonge Bob, cel care nu renunța niciodată la pantalonii lui pătrați. Din spectacol nu puteau lipsi îndrăgiții Tom și Jerry, sau Donald. Apoi, pe scenă s-a desenat, s-a cântat și s-au realizat numere cu adevărat comice pe placul publicului, care aplauda în picioare personajele de pe scenă.

Până la începerea spectacolului, s-au vândut publicului, mai ales copiilor, diferite obiecte din lumea basmelor, foarte frumos și ingenios realizate iar, la final, cei doritori au putut face poze fie pe telefoane fie pe hârtie, care în câteva minute au fost înmânate amatorilor.

 Apreciem faptul că această trupă cu aderență la public, a știut, cum se spune, să-și expună și să-și vândă marfa, respectiv spectacolul, prin amplasarea înainte cu mai multe zile a afișelor în tot orașul și în alte locuri, evenimentul fiind anunțat din timp, iar rezultatul s-a văzut. Așa ar trebui să facă toate teatrele care vin la Tecuci.

Felicitări organizatorilor și trupei ce a promis că va reveni în fața publicului tecucean pe care, de câteva ori, l-a lăudat.

 

Iancu Aizic