Campanie de prevenire a victimizării minorilor derulată şi la Tecuci

 

Vacanța s-a terminat! Sunteți pregătiți pentru un nou început?

„Vacanța s-a terminat! Sunteți pregătiți pentru un nou început?”, este sloganul campaniei de prevenire a victimizării minorilor, derulată de Poliția Română, prin Institutul de Cercetare și Prevenire a Criminalității, în perioada 1-10 septembrie, premergător începerii anului școlar 2021-2022.

Zilnic, polițiștii din cadrul structurilor de prevenire a criminalității, alături de parteneri din cadrul celorlaltor structuri MAI, au discutat cu părinții sau bunicii despre siguranța celor mici, atât în viața reală, cât și în cea online. 

La Galați, Tecuci, dar și în localități rurale, în locuri publice, în parcuri sau la cumpărături, polițiștii au transmis recomandări cu privire la comportamentul preventiv acasă, pe stradă și în trafic. Au vorbit despre interacțiunea cu persoanele necunoscute, grupul de prieteni, bullying și consecințele acestuia, precum și despre accesarea în siguranță a rețelelor de socializare sau utilizarea internetului.

Cu acest prilej, reamintim faptul că siguranța copiilor este răspunderea noastră, a tuturor, părinți, bunici sau reprezentanți ai instituțiilor abilitate să prevină delincvența juvenilă și să combată orice situație ce ar putea contribui la victimizarea minorilor.

 

IPJ Galaţi