„Viitorul meu depinde și de voi!” – Proiect în derulare la Liceul „Elena Caragiani” Tecuci

 

Asociația „Balinte Ionela” a semnat un acord de parteneriat cu Liceul Tehnologic „Elena Caragiani” din Tecuci, derulând proiectul „Viitorul meu depinde și de voi” pe o perioadă de 24 luni, respectiv iunie 2021 – iunie 2023.

 „Pentru a încuraja copiii, adolescenții să îndrăgească școala și pentru a-i sprijini să își descopere vocația ori să își dezvolte abilitățile, am semnat un acord de parteneriat cu Liceul Tehnologic Elena Caragiani. Obiectul acordului îl constituie implementarea proiectului Viitorul meu depinde și de voi, ce abordează dezvoltarea bazei materiale și educaționale din cadrul instituției – ateliere școlare. Se va avea în vedere desfășurarea unor lucrări de reabilitare /consolidare a clădirii de la atelierele unității, precum și dotarea cu materiale didactice, scule, dispozitive și utilaje necesare desfășurării practicii curente. Atât elevii cât și părinții pot deveni mai încrezători în școală și în posibilitățile oferite de aceasta” a precizat Ionela Balinte, președinta Asociației.

Scopul acestui proiect este de a dezvolta procesul didactic și de a crește nivelul educațional al elevilor din unitatea de învățământ oferindu-le oportunitatea de a desfășura cu prioritate orele de instruire practică în regim propriu, cu personalul didactic al liceului.

Până în prezent Asociația Balinte Ionela a donat conducerii Liceului 775 litri de vopsea lavabilă pentru renovarea interioară a instituției și aparatură indispensabilă atelierelor școlare, care nu au mai fost reînnoite de la începuturi.

Astfel, ieri, 13 septembrie, la început de an școlar, Asociația a donat Liceului pentru ateliere mai multe aparate, respectiv: circular semistaționar cu masă, mașină verticală de frezat pentru lemn, polizoare, aparate sudură, 3 bormașini și accesorii utile în desfășurarea practicii elevilor.

Directorul Liceului, Lăcrămioara Botez a declarat că are în prezent 812 elevi înscriși în 34 de clase, dintre acestea fiind 16 clase care au profiluri de practică în ateliere  pentru meseriile alese.

Așadar beneficiarul proiectului este Liceul Tehnologic „Elena Caragiani” Tecuci care își propune formarea unui viitor absolvent bine educat și instruit, capabil de adaptare pe piața muncii, iar Asociația „Balinte Ionela”, cu sprijinul oamenilor de afaceri, achiziționează produsele sau primește sponsorizări pentru acest proiect.

 Următoarea achiziție va consta în 24 de bancuri de lucru – dulap scule.

Pentru îmbunătățirea atelierelor mai este nevoie de diverse aparaturi, utilaje, iar Asociația „Balinte Ionela” face apel la mediu de afaceri și orice persoană cu dare de mână să contribuie la acest proiect de care  depinde viitorul copiilor noștri.

Donațiile pot fi făcute în contul Cont IBAN: RO17 RZBR 0000 0600 1902 6928  Banca Raiffeisen cu mențiunea „dotare ateliere”.