În ce va consta masa caldă primită de copiii Şcolii „Nicolae Bălcescu”

 

În anul şcolar 2021-2022, 322 de copii de la Școala Gimnazială „Nicolae Bălcescu” Tecuci vor beneficia zilnic de o masă caldă. Programul „Masă caldă” este derulat de Guvern şi oferă copiilor din medii defavorizate o șansă la educație.

De pe site-ul Primăriei aflăm şi cum va arăta „masa caldă” care va fi servită zilnic:

– Sandvici cu șuncă de pui, legume (salată, varză) și un măr, ce va conține: 80 gr pâine (baton sau chiflă); 40 gr şuncă de pui; 40 gr legume; 1 măr;

– Sandvici cu șuncă și cașcaval, legume (salată verde cu ardei gras) și un măr, ce va conține: 80 gr pâine (baton sau chiflă); 20 gr şuncă; 20 gr cașcaval; 40 gr legume; 1 măr;

– Sandvici cu șnițel de pui, legume (salată verde cu ardei gras) și un măr, ce va conține: 80 gr pâine (baton sau chifla); 40 gr șnițel de pui; 40 gr legume; 1 măr.

Dreptul de a primi zilnic produsele îl au numai preșcolarii şi elevii prezenți la activitățile didactice. Suportul alimentar nu se acordă în perioada vacanțelor sau a altor zile declarate prin lege ca zile nelucrătoare.

Valoarea programului „Masă caldă” este de 217.000 de lei, pentru anul şcolar 2021 – 2022, la unitatea de învăţământ tecuceană.