George Stângă: „USR a fost nociv pentru județul Galați”

 

Preşedintele PNL Galaţi: „Eliberarea din funcții a celor de la USR reprezintă o gură de aer pentru multe administrații locale”

După blocajul tipic USR-ist, reușim să ne implicăm și, astfel, salvăm situația pentru cele 21 de localități din județul și municipiul Galați afectate de inundațiile ce au avut loc în această vară.

Guvernul României a alocat, săptămâna trecută, peste 377 de milioane de lei din Fondul de Intervenție, pentru județele afectate de calamitățile naturale.

În aceste condiții, deși Galațiul se numără printre cele mai afectate județe din țară, fostul prefect de la USR, incompetentul Gabriel Panaitescu, nu a depus nicio solicitare pentru alocarea de fonduri. Din acest motiv, Galațiul nu s-a regăsit pe lista județelor care au primit sprijin financiar de la guvern.

„În ciuda cererilor depuse de administrațiile locale afectate de inundații, habarnistul Panaitescu nu a urmat procedura și nu a transmis solicitările către Guvern pentru alocarea de fonduri pentru refacerea drumurilor, podețelor sau a altor obiective calamitate. Până acum, am preferat să dăm dovadă de maturitate politică și am făcut compromisul de a nu-i trage de urechi pe cei de la USR pentru greșelile pe care le-au tot făcut, dar nu mai putem tolera incompetența crasă care îi caracterizează pe usriști, mai ales că acest fapt îi afectează direct pe gălățeni. USR a fost nociv pentru județul Galați. Singura decizie bună pentru români pe care a luat-o USR a fost să plece de la guvernare”, a conchis George Stângă, președinte PNL Galați.

În cea de-a doua etapă a alocării din Fondul de Intervenție la dispoziția Guvernului, subprefecții liberali, care au preluat atribuțiile fostului prefect, au deblocat situația.

„În urma inundațiilor care  au avut loc în lunile mai-august 2021, la Instituția Prefectului  au fost înregistrate 20 de rapoarte operative pentru care au fost constituite comisii de evaluare a pagubelor. Deși avea posibilitatea, poate chiar obligația, ca în baza acestor rapoarte să inițieze o Hotărâre de Guvern, la acel moment, Instituția Prefectului Galați, condusă de Gabriel Panaitescu (USR) nu a făcut acest lucru, Galațiul fiind astăzi un județ care nu a putut beneficia de aceste despăgubiri. Din discuțiile avute la nivel național cu reprezentații Guvernului, vom face tot posibilului pentru remedierea problemei cu celeritate”, a declarat Andra Constache, subprefect.

Instituția Prefectului Galați a depus, astăzi, documentația pentru alocarea de fonduri în valoare de peste 6 milioane lei pentru mai multe obiective din județ afectate de inundații din localitățile Târgu Bujor, Berești, Bălăbănești, Bălășești, Băneasa, Berești – Meria, Costache Negri, Drăgușeni, Fârțănești, Foltești, Jorăști, Matca, Măstăcani, Oancea, Schela, Scânteiești, Smulți, Suceveni, Rădești, Valea Mărului și municipiul Galați.

 

Deputat George Cătălin Stângă

Președinte PNL Galați