„Îți mulțumesc, mamă!” – Spectacol interactiv, educativ și umoristic pentru copii

 

Teatrul de vară al Casei de cultură a municipiului Tecuci, a găzduit miercuri, 29 septembrie 2021, începând cu orele 15, un reușit spectacol pentru copii, părinți și bunici.

 La intrare, două persoane din trupă, foarte politicoase, după eliberarea biletelor, împărțeau cu multă grație și bucurie copiilor bomboane, sucuri și câte o baghetă magică, aceștia bucurându-se chiar de la intrarea la eveniment. Scena era frumos ornată cu multe baloane colorate, creând astfel o atmosferă de vis, spre bucuria copiilor care deveniseră nerăbdători până la începerea spectacolului.

Am apreciat și corecta sonorizare a acestei trupe bucureștene. Spectacolul a început cu prezentarea principalilor realizatori, respectiv Alin Călinescu și Alex Ionuț Marcu, ultimul cunoscut și sub numele de Matrix Magicianul, cel care de altfel a evoluat cu mult succes la renumita emisiune „Românii au talent”.

 Copiii, invitați la început să strige numele magicianului pentru a ieşi pe scenă, au făcut-o cu mult drag, invitând magicianul să se prezinte. Acesta a apărut plin de grație și voie bună cu un frumos batic la gât, pe care, scoțându-l, la transformat într-un  baston de toată frumusețea. A scos apoi din buzunarul de la piept, la fel ca marii îndrăgostiți, un trandafir roșu și care, după ce a suflat în el, l-a transformat într-un uriaș buchet de flori. 

 A apărut apoi în scenă cu o carte tip  A4  pe care răsfoit-o în fața publicului având foile albe pentru ca la următoarea răsfoire, toate foile să fie frumos colorate cu diferite imagini. Ne-a spus că face acest lucru de opt ani, că este și actor și că îi place enorm ceea ce face. Din câteva cărți de joc pe care le-a amestecat, a scos o frumoasa pălărie, rămânând cu ea pe cap. A urmat numărul cu măsuța acoperită cu o față de masă care a devenit zburătoare, plimbând-o pe scenă, ținând-o și dirijând-o numai din fața de masă. A dat apoi drumul la un balon lung de un metru care a zburat și nu s-a mai întors. A îndemnat în continuare copiii să creadă în vise pentru că, uneori, ele se pot și îndeplini.

 Au fost invitați în scenă mai mulți copii, pe rând, pe post de asistenți și astfel am avut în fața noastră pe Andrei, Larisa și Nectaria care au prezentat, cu ajutorul magicianului, numere interesante. Nu a uitat să ne spună că mai este cunoscut și sub numele de Trei de treflă. Delia a fost fetița care l-a ajutat pe iluzionist să scoată din gură o pamblică lungă, iluzionistul ajungând cu ea până la mijlocul Teatrului de vară.

 Au fost prezentate și numere de mentalism – citire a gândurilor, unde asistentă a fost micuța Maia. În continuare, iluzionistul a scos din buzunar un portofel pe care, deschizându-l, s-au văzut flăcări adevărate. Foarte apreciat a fost și spectacolul de lumini oferit de iluzionist, care totuși regretă faptul că este lumina și că pe înserat altfel era rezultatul acestui număr. Bine realizat a fost și numărul cu inelul luat de la o spectatoare din primul rând, pus într-un săculeț, bătut bine cu un mare ciocan pentru că apoi să ofere spectatoarei un cadou, o cutie în care se află o altă cutiuță și una și mai mică în care era inelul doamnei.

 În final, iluzionistul a ținut să îndemne copiii să mulțumească părinților pentru faptul că i-au însoțit la acest spectacol, acesta mulțumind la rândul lui Primăriei și Casei de cultură pentru sprijinul acordat.

Iar noi, tecucenii, mulțumim pentru spectacolul oferit și așteptăm oricând această trupă în orașul nostru.

 

Iancu Aizic

 

You cannot copy content of this page