Patronul MTC Construct a decis să renoveze și etajul de la Neonatologia Tecuci – Foto spații etaj

 

Acum, când lucrările sunt pe ultima sută de metri la saloanele departamentului de Neonatologie din cadrul Spitalului „Anton Cincu” Tecuci, Cătălin Pavel – administrator MTC Construct SRL a gândit că nu ar fi frumos să renovezi parterul secției iar etajul să rămână în stadiul în care este: ca după primul război.

 Astăzi, 30 septembrie s-a finalizat montajul linoleumului antibacterian. Acest material, 160 mp de covor PVC fresh acoustic  albastru, a fost achiziționat din banii firmei VALGRIG SRL Liești și a costat 17.000 lei. Achiziția s-a făcut tot prin Asociația Balinte Ionela, ea fiind cea care primește sponsorizările mediului privat sau cei 20% din impozit pe profit pentru achiziții la spitalul tecucean.

Următorul pas va fi aplicarea gresiei și faianței în saloane și dotarea noilor băi cu toalete, chiuvete și dușuri, apoi montarea caloriferelor și mobilarea cu noile achiziții: paturi, pătuțuri speciale bebeluși, dulapuri, noptiere, aparatură.

Tot astăzi, la Spitalul tecucean a venit patronul Cătălin Pavel să vadă cum decurg lucrările și, după o discuție cu dr. Liliana Dumitru și Ionela Balinte, a decis să fie renovat complet și etajul. Practic, la intrarea în Neonatologie, pe o scară se urcă la cele șase camere care găzduiesc vestiarele personalului medical, o magazie cu diverse, o toaletă antică care este scoasă din funcțiune, un culoar și un spațiu care se dorește a fi birou de monitorizare pentru situații de urgență.

 Spațiul acestui etaj este sinistru, ultima zugrăveală aplicată fiind atunci când a fost construit Spitalul, tâmplăria datează tot de atunci, vestiarele au și ele o vârstă considerabilă, de încălzire sau condiții de igienizare neputând fi vorba. Holul, pe jos are urme vizibile de spargere și deplasare a cimentului şi ai impresia că te prăbușești în saloanele de jos la fiecare pas făcut. Pe toate zidurile observi lespezi mari de zugrăveală ce au căzut de-a lungul vremii.

Inițiativa luată astăzi este benefică, demnă de toată lauda, pentru că și personalul medical trebuie să aibă condiții decente de desfășurarea activității și, în primul rând, de igienizare, mai ales la timpurile actuale.

Administratorii firmelor private care doresc să se alăture inițiativei sunt bineveniți!