Cătălin Dumitrescu, Poetul Nisipurilor, cu o nouă apariție editorială

 

În peisajul literar tecucean, poetul Cătălin Dumitrescu, își are locul asigurat și binemeritat. Participă activ la majoritatea ședințelor de lucru ale Cenaclului literar „Calistrat Hogaș” din Tecuci și chiar dacă, câteodată, din cauza volumului de lucru ce îl are zilnic, mai întârzie  la aceste ședințe, el vine, își ia locul cuvenit, ascultă tot ce se discuta și, de multe ori, vine cu interesante completări. Este atent mai ales la noii membrii veniți în cenaclu și îi încurajează cu sfaturi și le deschide drumul poeziei.

Recent, i-a apărut un nou volum de versuri. Este vorba de lucrarea „Perdele de nisip”, volum apărut la Editura InfoRapArt în anul 2021. Volumul are 96 de pagini și conține un număr de 79 de poezii. Are o prefață intitulată „Cătălin Dumitrescu – un argument liric al iubirii” – semnată de poetul, scriitorul și conducătorul de revistă Petre Rău, tecucean, absolvent al CNSH.  În această prefață, autorul spune: „Au trecut prin mâna mea, sute, poate chiar mii de manuscrise, dar rar mi-a fost dat să văd la cineva atâta meticulozitate precum la proaspătul volum al poetului Cătălin Dumitrescu, cu o selectare riguroasă dublată de o aranjare unitară a poemelor, o atenție sporită la redactarea textelor încât mai să pună în pericol de șomaj pe cei de la corectură”.

După ce analizează cu mare atenție mai multe poezii, autorul prefeței precizează: „Parcă destinată satisfacției mele personale, în volum am întâlnit și un poem  dedicat misteriosului număr PI. Atunci, am tresărit, desigur, ca un îndrăgostit de matematică ce sunt, curios totodată să văd cu ochii unui poet aflat în fața fioroasei teorii. Poemul cu pricina, chiar m-a satisfăcut și cu siguranță îl voi colecționa în elogiul  ce vreau să-l aduc acestor creații unicat. Citez din poezie – Trăiesc într-un cerc, sunt Pi / Uneori mă hrănesc cu raze / Mă ondulez după soare / Cerul e la fel de rotund / Ca pământul și ca oceanul”.

Autorul prefeței, încheie astfel: „Poetul Cătălin Dumitrescu, el însuși un argonaut în căutarea iubirii autovindecătoare, este un poet tânăr, plin de prospețime în imperiul liricii sale. El este un poet cu iz romantic, pasional, cu o certă perspectivă creativă, pulsând în note moderne, cu ritmuri ce susțin adesea o ambianță  lirică  ademenitoare” .

Pe scurt, Cătălin Dumitrescu  este un poet cu mare grijă pentru cuvânt, iar în fața unui astfel de creator se merită să îți scoți pălăria!

Revenind la volumul de față, dar urmărind cu atenție și celelalte două volume ale autorului, respectiv „Clepsidra albastră” apărut în anul 2017 și „Pajul de nisip” apărut în anul 2018, la care adăugăm acum  și „Perdele de nisip” în anul curent, ne simțim obligați să remarcăm îndreptarea poetului spre nisipuri. Dacă Clepsidra echivalează uneori cu numărul boabelor de nisip la care adăugăm acum  și cele două titluri, observăm dragostea poetului față de nisipuri.

Felicitări, Cătălin pentru tot ce ai făcut până acum și mult succes în continuare. La cât mai multe lucrări!

 

Iancu Aizic

 

error: Content is protected !!