Activități dedicate folcloristului Tudor Pamfile la 100 de ani de la moarte

 

Casa de cultură în colaborare cu Clubul Elevilor, Protoierie și Muzeul de Istorie Teodor Cincu, cu sprijinul Primăriei Tecuci, organizează în 15 octombrie evenimente dedicate celor 100 de ani de la moartea prematură a marelui om de cultură Tudor Pamfile.

Începând cu ora 10 la Muzeul tecucean are loc evocarea „Tudor Pamfile – personalitate plurivalentă a ținutului Tecuci”, „Comori din lada străveche de zestre”, prezentarea exponatelor din sala de la etaj iar în parteneriat cu Asociația Pensionarilor se evocă despre Tecuci și meșterii populari din zonă.

La ora 11 la Cimitirul Eternitatea va avea loc o slujbă de pomenire la mormântul folcloristului Tudor Pamfile cu participarea preoților din Parohiile Tecuci, Nicorești, Țepu.

De la ora 11,30 la casa unde a locuit folcloristul, din strada Elena Doamna, nr. 32, are loc un popas de cinstire pioasă și parastas.

La ora 12, în curtea Clubului Elevilor va fi „Șezătoare cu cântece pentru copii” din repertoriul cules de Tudor Pamfile precum și ateliere de lucru pentru copii constând în arte plastice și meșteșuguri.

Tot la ora 12, la Căminul cultural din comuna Țepu – locul unde s-a născut și copilărit folcloristul, are loc simpozionul omagial „Tudor Pamfile folclorist, etnograf, istoric și scriitor”, evenimentul acesta fiind realizat în parteneriat cu reprezentanți de cultură ai municipiului Tecuci.

Accesul la aceste evenimente se va face în număr limitat și numai cu dovada vaccinării, informează instituțiile culturale organizatoare.