Unităţi de învăţământ din comune aflate în jurul Municipiului Tecuci: Cursuri cu prezenţă fizică / Cursuri online

 

Printr-o Hotărâre adoptată ieri, 5 noiembrie 2021, de către Comitetul Național pentru Situații de Urgență, desfășurarea cursurilor cu prezență fizică în unitățile de învățământ preuniversitar este posibilă acolo unde personalul (didactic şi nedidactic) este vaccninat în procent de minim 60 %. Sub 60% lecţiile se desfăşoară online.

Excepţie fac unităţile de învăţământ speciale unde desfășurarea cursurilor cu participarea fizică este posibilă indiferent de procentul de vaccinare al personalului.

În acest scop, Inspectoratul Şcolar Judeţean (ISJ) Galaţi a publicat o listă din care reiese procentul de vaccinare în 193 unităţi de învăţământ preuniversitar, preşcolar şi şcolar, de stat şi particulare. Lista, însă, nu e completă, se pare că unele unităţi şcolare nu au considerat oportun să trimită situaţia vaccinărilor către ISJ. O vor face în weekend.

În acelaşi timp taberele sunt împărţite, iar cei ce au de suferit sunt elevii care, în loc să fie în bănci, sunt nevoiţi să intre în sistem online.

În 17 dintre comunele situate în jurul Municipiului Tecuci situaţia unităţilor de învăţământ, conform listei ISJ, poate fi regăsită în tabelul de mai jos. Din 28 de unităţi, în doar 10 unităţi şcolare cursurile se pot desfăşura faţă în faţă.

Cel mai ridicat procent de vaccinare este la Şcoala gimnazială Nr. 1 din Toflea, com. Brăhăşeşti – 84%, iar cel mai scăzut  Şcoala gimnazială „Negoiţă Dănăilă”, sat Buceşti, com. Iveşti – 36,59%.

Luni, 8 noiembrie 2021, unităţile de învăţământ marcate cu roşu vor începe cursurile cu prezenţă fizică, în bănci. Celelalte vor intra în sistem online.