Proiectul Permis de Tecuci îşi dovedeşte necesitatea

 

Văzută ca o iniţiativă fără prea mulţi sorţi de izbândă, proiectul Permis de Tecuci a debutat în municipiul nostru în data de 17 iulie 2018. În acea zi a început strângerea de semnături pentru înfiinţarea unui punct de eliberări permise şi certificate înmatriculări auto în Tecuci.

Doi ani mai târziu, în vara anului 2020, aveam să aflăm despre refuzul edilului de la acea vreme de a pune la dispoziţie un sediu unde cetăţenii să poată beneficia de aceste servicii.

 Proiectul Permis de Tecuci este adoptat şi în alte regiuni ale ţării, iar în toamna anului trecut alte 25 de administraţii beneficiază de acest demers. În total, la nivelul ţării sunt organizate 26 de sedii secundare, pe lângă cele existente în municipiile reşedinţă de judeţ, unde cetăţenii au posibilitatea de a efectua înmatriculări.

Începând din 22 septembrie 2020, punctul de lucru pentru înmatriculări auto şi activităţi conexe devine operaţional la Tecuci. Acesta a fost deschis la Poliţia Municipală Tecuci cu un program de două zile, marţi şi joi. Pe lângă cei doi inițiatori – Lucian Costin şi George Stângă, la reușita acestui proiect au contribuit și cele peste 10.000 de semnături ale tecucenilor și ale celor din 22 de localități învecinate, care s-au săturat de drumurile la Galați, cu stres, nervi, timp irosit și bani cheltuiți.

 Astăzi, 9 noiembrie 2021, municipalitatea ne oferă un bilanţ al primelor nouă luni din acest an. Peste 7.130 de tecuceni și locuitori ai comunelor limitrofe Municipiului Tecuci au beneficiat de aceste servicii, astfel: 1.341 operațiuni de înmatriculare; 1.971 transcrieri; 305 radieri; 148 duplicate (certificate de înmatriculare și plăci numerice); 103 autorizări provizorii; 80 operațiuni păstrare combinație număr de înmatriculare; 3.183 eliberări documente și plăci cu numere de înmatriculare.

În urma cererii în creştere pentru serviciile oferite la Tecuci, Prefectura Galați a solicitat un sediu mai potrivit pentru biroul de înmatriculări, pentru examenele necesare obţinerii permisului auto, precum şi pentru celelalte activităţi conexe.