Cadou de sărbători sechestrat de poliţia germană

 

În apropierea sărbătorilor de iarnă, un român s-a gândit să vină acasă din Germania cu un cadou insolit. Gestul lui, mai precis al transportatorilor, nu a fost privit cu bunăvoinţă de către poliţiştii germani.

Joi, 11 noiembrie 2021, în jurul orei 2, o patrulă de poliție a descoperit, pe B83 între Hessisch Oldendorf și Fischbeck din Germania, o echipă formată dintr-un sprinter și o remorcă încărcată cu un elicopter de mici dimensiuni. Ansamblul de vehicule era parcat pe banda dreaptă a drumului principal cu două benzi, cu luminile de avarie aprinse, din cauza unei defecţiuni tehnice.

Pe lângă starea tehnică proastă a ansamblului de vehicule, polițiștii au mai constatat că nu a fost eliberată plăcuța de înmatriculare românească atașată remorcii. Acest lucru a dat naștere la suspiciunea că remorca nu avea nici acoperire de asigurare, nici aprobare oficială.

Vehiculul era condus alternativ de doi bărbaţi, în vârstă de 29 şi 38 de ani. Împotriva celor doi a fost deschisă urmărirea penală, se arată în comunicatul poliţiei germane.

Din cauza lipsei documentelor, nu a fost posibil să se clarifice dacă remorca era supraîncărcată. Au fost chemate două companii de remorcare, iar continuarea călătoriei cu remorca a fost interzisă.