Regulamentul pentru lucrările executate pe raza municipiului se află la mapa consilierilor locali

 

Starea deplorabilă a străzilor din unele cartiere ale Municipiului Tecuci este rezultatul unui cumul de decizii luate de fosta administraţie, care, în goana de a realiza ceva în municipiu, a uitat un detaliu important şi anume acela că trăim în România.

Începând din 1 ianuarie 2015, timp de 38 de luni şi jumătate, la nivelul Municipiului Tecuci a existat un regulament privind executarea lucrărilor pe domeniul public. Un punct important în cadrul acestui regulament era reprezentat de „garanţia de bună execuţie”, un fond lăsat gaj de executant până la finalizarea lucrării şi aducerea terenului la forma iniţială.

În 12 martie 2018, regulamentul este abrogat de administraţia aflată la acea vreme în fruntea oraşului. Urmările acestei decizii se pot vedea astăzi pe străzile municipiului, unde  Apă Canal SA Galaţi şi Rotary au început o lucrare care nu se mai termină.

În şedinţa Consiliului local Tecuci programată mâine, 25 noiembrie, consilierii sunt solicitaţi să aprobe un nou regulament, astfel încât situaţia lucrărilor abandonate pe unele străzi din municipiu să nu se mai repete.

„Lucrările realizate vor avea un termen de garanţie de bună execuţie de 2 ani de la data recepţiei la terminarea lucrărilor în cazul lucrărilor executate pe domeniul public şi/sau privat care nu este în garanţie, iar în cazul lucrărilor executate pe domeniul public şi/sau privat care este în garanţie pe o perioadă egală sau cea rămasă din garanţia prevăzută în proiectul tehnic de reabilitare, dar nu mai puţin de 2 ani, după caz”, se arată „Regulamentul privind normele pentru lucrările tehnico-edilitare care se execută pe domeniul public şi privat al Municipiului Tecuci”.

Regulamentul introduce amenzi între 500 – 20.000 lei în cazul nerespectării unor obligaţii care decurg din acesta. Cea mai mare este pentru „Neaducerea la starea iniţială, cu respectarea tehnologiei de refacere a zonei afectate, de către beneficiarul lucrării”, între 5.000 – 20.000 lei. Constatarea şi sancţionarea contravenţiilor revine în sarcina Poliţiei locale.

 

„Regulament privind normele pentru lucrările tehnico-edilitare care se execută pe domeniul public şi privat al Municipiului Tecuci”

 

error: Content is protected !!