Tecucenii vor avea iluminat festiv. Târgul de Crăciun sub semnul întrebării

 

Consiliul local Tecuci s-a întrunit ieri, 25 noiembrie, în şedinţă ordinară, ocazie cu care cetăţenii au aflat câteva dintre planurile municipalităţii privind apropiatele sărbători de iarnă.

Răspunzând unei interpelări a consilierului local Mirela Paraschiv, primarul Lucian Costin a comunicat că Primăria a reuşit să achiziţioneze instalaţiile destinate iluminatului festiv. Aşa cum s-a stabilit anul trecut, a fost făcută achiziţia instalaţiilor, iar timp de patru sau cinci ani acestea ar trebui să fie funcţionale.

„Interesul este să le avem montate până în 6 decembrie, de Sf. Nicolae”, a declarat edilul, menţionând că ar urma să fie strânse în jurul datei de 15 ianuarie.

Municipalitatea are în vedere şi organizarea unui Târg de Crăciun, fără să cheltuiască bani în această direcţie. Există însă o incertitudine cu privire la posibilitatea desfăşurării unor activităţi pe perioada sărbătorilor, incertitudinea datorându-se pandemiei.

„Suntem în discuţii cu un organizator să vină cu nişte maşinuţe pe strada Republicii, să facem acolo o zonă de promenadă. Putem să o facem doar dacă ni se permite de către legislaţie. Chiar dacă vom face acest lucru, nu vom avea costuri noi, ca municipalitate, încercăm să nu ducem banii către o zonă fără să avem un real venit”, a precizat primarul Municipiului Tecuci.