Reușit spectacol oferit de Casa de cultură Tecuci

 

În continuarea manifestărilor dedicate Zilei Naționale a României, acum, la împlinirea 103 ani de la Marea Unire, Casa de cultură a municipiului Tecuci a pregătit și oferit tecucenilor, și nu numai, chiar în ziua de 1 Decembrie 2021, un spectacol bine închegat și cu toate ingredientele necesare. 

Înainte de începerea spectacolului, managerul Casei de cultură și alte persoane din această unitate, au oferit principalilor colaboratori cutiuțe cu cadouri simbolice legate cu fundițe tricolore și au pus la piept, tuturor spectatorilor din sală, cocarde cu tricolorul nostru drag. Până la startul spectacolului, primarul, viceprimarul și unii din consilierii municipali prezenți la eveniment, s-au întreţinut amical cu spectatorii, răspunzând cu plăcere la întrebările acestora.

Spectacolul a fost deschis de managerul Casei de cultură, prof. Cristian Gabriel Călugăru, care, după ce s-a adresat publicului prin urarea „La mulți ani Tecuci, La mulți ani România!”, a spus că acest spectacol „reprezintă cadoul pe care Casa de cultură îl oferă tecucenilor”.

Pe scenă a apărut corul Casei de cultură, pregătit de profesorul Claudiu Vișan, care a interpretat impecabil Imnul României. În continuare, au intrat pe scenă elevii clasei a II-a D ai școlii „Iorgu Iordan”, coordonaţi de înv. Angela Călugăru, având solistă pe talentata interpretă Raluca Alexe, primind cu toții aplauze pentru prestația lor. Au intrat în scenă apoi tinerii talentați Alexandra Damian – voce și Octavian Turcu – chitară, sau mai bine zis Grupul „Cold Red Day” cu o interpretare sensibilă a piesei – „Cât trăim pe acest pământ”. A urmat Sara Mihai cu piesa „Român voi fi mereu”, pentru ca solista  Elena Tulearcă să ne prezinte o altă piesă dedicată patriei. A urmat  piesa „Acasă-i România, acasă-i tricolorul”, prezentată de Roxana Dănceanu. Au intrat apoi în scenă interpretele Sara, Alexandra, Nectaria Maria și Roxana care au prezentat piesa „România mea”.

Micuțul interpret Nikolas Ghiorghiu, proaspăt câștigător al unui concurs internațional în Spania, ne-a îndemnat prin cântec „Treziți-vă români!”, după care interpreta Ștefania Gabriela Coroiu a prezentat piesa „Plângi Măicuță Românie”. Tot despre patrie și unire au cântat pe scena Casei de cultură și interpretele Geta Donu, Alexandra Gavrilă, Ilaria Bejan, Giorgiana Giană, Alina Bargoanu, Elena Sălăvăstru, Cristina Tonu și micuța Nectaria Maria Lungeanu. 

Foarte apreciate au fost și cele trei apariții, intercalate printre interprete, ale recunoscutului Grup „Altița”, pregătit și condus cu mult profesionalism și devotament de coregrafa Nicoleta Cucoaneş.

Așa cum am mai spus, apreciem prezența la spectacol a primarului Lucian Costin, a viceprimarului Oliwer Drăgan și a altor consilieri locali. 

Ca de obicei, spectacolul a fost prezentat de Mihail Vasilache, care prefața fiecare piesă cu frumoase versuri din textul cântecului ce urma să fie interpretat.

 Un alt lucru interesant de consemnat este faptul că, în general, fiecare interpret, la începutul și la sfârșitul piesei, spunea „La mulți ani România!”. Un lucru foarte înălțător. 

Să mai menționăm faptul că acești minunați copii sunt pregătiți la Casa de cultură din Tecuci de profesorul de canto Claudiu Vișan. 

Casei de cultură și realizatorilor acestui frumos spectacol, multe felicitări și succes în continuare!

De subliniat este și faptul că în sala de spectacol au fost prezenți toți angajații Casei de cultură, care, cu multă atenție, au supravegheat respectarea cu strictețe a regulelor impuse de situația pandemică. 

Și, spunem și noi acum, la final, la fel ca și interpreții – La Mulți Ani România!

 

Iancu Aizic 

 

 

You cannot copy content of this page