ANM: Ploi, lapoviţă, polei şi ninsori

 

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis o informare şi o atenţionare Cod Galben valabile începând din această seară până miercuri, ora 18.

Astfel, începând de astăzi, ora 22, până în data de 8 decembrie, ora 18, aria precipitațiilor se va extinde dinspre sud-vest și va cuprinde toate regiunile. Se vor acumula cantități ce vor depăși 15…20 l/mp și pe arii restrânse, în special în jumătatea de sud-est, 30…40 l/mp.

În zonele de deal și de munte, local în centrul, nordul și nord-estul țării vor fi precipitații mai ales sub formă de ninsoare și lapoviță. În regiunile sudice și sud-estice vor predomina ploile. Se va forma polei pe arii restrânse în Transilvania și Moldova.

Începând din a doua parte a zilei de marți, 7 decembrie, vântul se va intensifica în est, sud-est, în extremitatea de sud-vest și temporar în zona montană înaltă, în general cu viteze de 45…55 km/h. Din dimineața zilei de miercuri, 8 decembrie, aria precipitațiilor se va restrânge spre regiunile estice și sud-estice.

Cod Galben

 În intervalul 7 decembrie, ora 6 – 8 decembrie, ora 18, în sudul și estul Transilvaniei, nordul și centrul Moldovei precum și în zonele de munte vor fi precipitații mai ales sub formă de ninsoare.

Se va depune strat de zăpadă pe alocuri consistent, îndeosebi în zona montană și submontană. În zona montană înaltă, iar pe arii restrânse și în Moldova, vor fi intensificări ale vântului, cu viteze de 45…55 km/h, viscolind ninsoarea.

 

You cannot copy content of this page