Tecuciul poate atrage fonduri de aproape 600.000 de euro într-un proiect privind reducerea gazelor de seră

 

În continuarea demersurilor iniţiate pentru a aduce Municipiul Tecuci în primul rând al municipiilor ecologice, pentru un viitor mai curat, administraţia propune aderarea la programul privind reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră în transporturi.

În acest sens, se intenţionează crearea unui număr de 15 staţii de încărcare maşini electrice. Staţiile ar urma să fie înfiinţate în tot atâtea puncte de pe raza municipiului, după cum urmează: Parcare Şcoala Nr. 5; Parcare Str. Mircea Vodă; Parcare Cimitir Eternitatea; Parcare Gelaterie – Str. Gh. Petraşcu;  Parcare Bloc Turn – Str. Gh. Petraşcu; Parcare Parc Central – Intrare Cinema; Parcare Buletine – Paşapoarte; Parcare Market Kaufland; Parcare Şcoala Nr. 10 – Policlinică; Parcare Parc Regina Elisabeta; Parcare Liceul Nr. 1 – Poştă; Parcare Şcoala Nr. 11 – Str. 1 Decembrie 1918; Parcare Parc Central – Intrare Cofetărie Top; Parcare Magazin Euro Pic Mic;  Parcare Magazin Kligor.

Proiectul „Amplasare staţii reîncărcare autovehicule electrice municipiul Tecuci judeţul Galaţi” se află la mapa consilierilor pentru şedinţa Consiliului local Tecuci programată astăzi, 20 ianuarie 2022. Aleşii sunt solicitaţi să aprobe participarea şi depunerea cererii de finanţare pentru programul privind reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră în transporturi, prin promovarea infrastructurii pentru vehiculele de transport rutier nepoluant din punct de vedere energetic.

„Prin participarea la Programul privind reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră în transporturi, prin promovarea infrastructurii pentru vehiculele de transport rutier nepoluant din punct de vedere energetic – staţii de reîncărcare pentru vehicule electrice în localităţi se deschide o oportunitate pentru achiziţionarea şi montarea unui număr de 15 staţii de reîncărcare auto pe raza municipiului Tecuci”, se arată în raportul de specialitate.

Proiectul are o valoare de 3.606.455,09 lei inclusiv TVA, aproximativ 730.000 euro. Contribuţia proprie, din bugetul local, aferentă cheltuielilor eligibile este de 782.591,61 lei inclusiv TVA, aproximativ 160.000 de euro. Cheltuielile eligible din sume puse la dispoziţie de către Administrația Fondului pentru Mediu sunt de 2.803.502,58 lei inclusiv TVA, aproximativ 570.000 de euro.