Recital de excepție susținut de Andrei Păunescu la Tecuci – FOTO

 

În ultima zi dedicată Unirii, sub egida „Tecuci, un ținut cu vocația Unirii românilor”, eveniment desfășurat de Casa de cultură a municipiului, a avut loc o altă întrunire de suflet, de această dată invitatul special fiind muzicianul Andrei Păunescu.

 Deschiderea evenimentului a fost făcută de managerul instituției, Gabriel Călugăru, care a vorbit despre patriotism și cei 163 de ani de la Unire. Prezentarea artistului a revenit directorului Radio Tecuci, Cristian Pohrib. Acesta a scos în evidenţă importanța parteneriatului dintre Casa de cultură și Centrul Transfrontalier de conexiune, care a început chiar în zi de sărbătoare, 24 ianuarie 2022, sugerând și alăturarea Muzeului tecucean în proiectul de înfrățire cu partenerii din Cahul.

În prezentarea invitatului s-a rezumat prin a spune că nu ai cum să-l prezinți. Chiar dacă a preluat munca de sisif a tatălui său, Adrian Păunescu, Andrei are drumul său, nu doar în muzică ci și în poezie.

Este pentru a treia oară când Andrei Păunescu a fost invitat la Tecuci, iar majoritatea dintre noi cunoaștem faptul că provine dintr-o familie de scriitori, el fiind muzician, scriitor, jurnalist, cadru didactic, compozitor și caricaturist. De asemenea, organizează multe spectacole, Remember Cenaclul Flacăra atât în țară cât  și în comunitățile din diaspora.

 Alături de spectatori, Andrei Păunescu a cântat renumitele piesele: Doamne, ocrotește-i pe români; Și totuși; Doctorul; Haide mamă, haide tată; Somn ușor, scuze plăcute; Amor cu bis; Capul de la Torda; Punctul pe i; Ridică-te Ștefane; Tu, Ardeal; Oltenia, eterna Terra nova; Trăiască duhul lui Iancu; Căciula; O lumină pentru toți; Treceți batalioane. De menționat faptul că pe parcursul recitalului, Andrei Păunescu a informat publicul contextul în care a fost scrisă fiecare piesă.

A fost un spectacol frumos, amintind de Cenaclul Flacăra, un îndemn la unitate, frăție, invitatul subliniind că „vorbele sunt frumoase, dar și mai mult atunci când sunt cântate”.

 

 

You cannot copy content of this page