Olimpici din școlile tecucene cu care ne mândrim

 

După o pauză de doi ani, s-a redeschis sezonul olimpiadelor școlare pentru disciplinele care dispun de fază internațională. Prima olimpiadă județeană, cea de Limba franceză, desfășurată în 18 martie, a adus primele premii și prima calificare la faza națională 2022. 

De la Colegiul Național „Spiru Haret” Tecuci avem premiați elevii: 

– Alexandra Mitu din Tecuci este dublă olimpică națională, la Limba franceza fiind îndrumată de prof. Mihaela Munteanu, iar la Limba română de prof. Luminița Nicolau

– Ariana Alice Bălan, clasa a IX- A, mențiune (prof. Mihaela Munteanu) 

– Marian Alexandru Ionuț, clasa a X- A, loc III (prof. Magda Miron) 

– Bianca Blehoeanu, clasa a X- A, mențiune (prof. Magda Miron)

– Damian Hamza, clasa a IX-a, a obținut Locul III la etapa județeană la Limba română, coordonator prof. Luminița Nicolau și Locul III la Religie, prof. Cătălin Poenașu 

– Ionuț Blîndu, clasa a XI-a, Locul III la Religie, coordonator prof. Cătălin Poenașu.   

 De la Colegiul Național „Calistrat Hogaș” Tecuci au fost premiați elevii: 

– Teodora Mazilu, clasa a X-a, loc I și calificarea la faza națională (prof. Alina Druță) 

– Irina Pîrlea și Roxana Chilian  locul II-lea și premiul al III-lea. 

În data de 21 martie 2022 la Olimpiada de Istorie, faza județeană, elevii Ioana Ștefan, Andrei Dimofte și Vladimir Pavel, din clasa a XI-a E a Colegiului Național „Calistrat Hogaș”, pregătiți de  profesor Monica Precupanu, au obținut mențiune la Olimpiada de Istorie. 

Tot de la CNCH, eleva Ana-Maria Angheluță, clasa a XI-a, pregătită de profesor Mariana Ifrim, a obținut premiul al II-lea la olimpiada județeană de Chimie. 

 De la Școala gimnazială „Iorgu Iordan” Tecuci, eleva Delia Paraschiv, clasa a VIII-a, coordonată de prof. Laura Coman, a obținut premiul I la etapa județeană și calificarea la etapa națională a Olimpiadei de Limba si literatura română. Beatrice Toader, clasa a VIII-a, tot de la Școala „Iorgu Iordan” a câștigat premiul II la etapa județeană a Olimpiadei de Geografie, prof. Cristian Stănilă.

Mirel Cătălin Călin, elev în clasa a VIII-a la Școala gimnazială „Dimitrie Sturdza” Tecuci a câștigat premiul I la olimpiada de Limba engleză, fiind calificat la faza națională, prof. coordonator fiind Ecaterina Prangate. Elevul Alex Vechiu, clasa a VII-A, coordonat de același profesor, de la aceeași școală, a obținut mențiune la etapa județeană a olimpiadei de Limba engleză.

Alte cinci eleve ale Școlii „Dimitrie Sturdza” au obținut mențiuni la etapa județeană a Olimpiadei de Limba și literatura română. Elevele Teodora Havriliuc – clasa a V-a A, Ioana Mihalache clasa a VI-a A, Maria Vasilie – clasa a VI-a A, Irina Nedelcu – clasa a VI-a B și Luminița Murguleț – clasa a VII-a A sunt coordonate de prof. Claudia Ghica și prof. Daniela Cusiac. Elevii Ianis Lucian Stoicescu și Codruț Vasilie, în clasa a VIII-a la aceeași școală, îndrumați de prof. Ana Laura Cristea, au obținut mențiuni la etapa județeană a Olimpiadei de Limba franceză.

Felicitări tuturor și succes în continuare! 

 

Articol în curs de actualizare…